Ελλάδα

16/02/2021 - 09:19

Μήπως οι 16 της Λέσβου έμαθαν τι έγινε στη Χίο;

Οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν να γίνει νέα δομή στη Λέσβο μήπως έμαθαν τι έγινε χθες βράδυ στη Χίο...;

Οι 16 που  ψήφισαν "ΝΑΙ" στη νέα δομή

  1. Ιωάννης Άνεμος
  2. Μανούσος Παράσχος
  3. Μιχαήλ Φρατζέσκος
  4. Δήμητρα Αλεξανδρή
  5. Παναγιώτης Τσακίρης
  6. Παναγιώτης Κατσαβέλλης
  7. Στρατής Τζιμής
  8. Γιώργος Φλώρος
  9. Δημοσθένης Χατζηγιάννης
  10. Στρατής Δαγκλής
  11. Δημήτρης Βαρβαγιάννης
  12. Μαμάκος Μιχάλης
  13. Γιάννης Βατός
  14. Θεόδωρος Βουνατσής
  15. Παναγιώτης  Ζαφειρίου
  16. Μυρσίνη Ανδριώτου

Ας διαβάσουν :

Από την ιστοσελίδα https://astraparis.gr/

Όχι νέα δομή στις Μπαμπακιές, έσπασαν τα μούτρα τους Μηταράκης – Κάρμαντζης

Με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο Χίου τον σχεδιασμό Μηταράκη – Κάρμαντζη για την δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Μπαμπακιές του Αίπους, όπως εισηγήθηκε ο δήμαρχος στην συνεδρίαση της Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου 2021.

Υπέρ της πρότασης του δημάρχου ψήφισαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι και κατά 29, δηλαδή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος κ. Χάρης Μπουρνιάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Αναβάτου κ. Γιώργος Φιστές και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ζαννής Ζαννίκος.

Σε μια συνεδρίαση, που διήρκεσε πάνω από 5,5 ώρες, η πρόταση της δημοτικής αρχής προσέκρουσε στην ομόθυμη αντίθεση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τόσο σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη τοποθεσία, όσο και στον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην απεμπόληση των προηγούμενων ομόφωνων αποφάσεων.

Στην πραγματικότητα επιβεβαιώθηκε η επιμονή μέχρι σήμερα στην προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία μιας δομής έως 500 ατόμων, μόνον για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καταδεικνύει ότι έπεσαν στο κενό οι συστηματικές και αγωνιώδεις προσπάθειες εξαγοράς συνειδήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί πλειοψηφία στην πρόταση που εισηγήθηκε ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, επισπεύδοντας ο ίδιος τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Αν κάτι πρέπει να σημειωθεί για τις απόψεις που εξέφρασε – πέραν της εισήγησης για την περιοχή της Μπαμπακιάς – είναι η ντρίμπλα και η κουτοπονηριά, με την οποία επιχείρησε να εμφανίσει ο κ. Κάρμαντζης την πρότασή του, ισχυριζόμενος ότι στην παρούσα συνεδρίαση τίθεται μόνον ζήτημα χωροθέτησης της προηγούμενης ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για δομή 500 ατόμων! Κι όλα τα άλλα ζητήματα θα συζητηθούν και θα εγκριθούν με νέες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Πρότεινε ακόμα, εναλλακτικά όπως είπε, την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την υπόδειξη σε επόμενο χρόνο χώρο για την δημιουργία της δομής υποδοχής και ταυτοποίησης.

Μοιράσου το άρθρο!