Ελλάδα

10/12/2013 - 01:12

Νέα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Νέα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής

yle="text-align: justify;">Νέα δεδομένα για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τον ρόλο των βουλευτών του κόμματος μπαίνουν στο ανακριτικό τραπέζι μετά την επεξεργασία του πρώτου μέρους των ευρημάτων που κατασχέθηκαν σε σπίτια κατηγορουμένων και μπήκαν στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας.

Καρέ καρέ τα βίντεο με ορκωμοσίες νέων μελών στα γραφεία του κόμματος αλλά και εκπαιδεύσεις με πραγματικά όπλα όσων στρατολογούνταν - ακόμη και παρουσία βουλευτών - στους κόλπους της Χρυσής Αυγής έχουν αποτυπωθεί σε σκληρό δίσκο, μεγάλης χωρητικότητας. Τα ευρήματα των Αρχών, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα που διενεργούν οι εφέτες - ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες αφού τα μελετήσουν δεν αποκλείεται είτε να ξανακαλέσουν για συμπληρωματική απολογία πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κατηγορουμένων είτε να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη λίστα των υπόπτων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που αριθμεί ήδη 46 άτομα.

Μία πρώτη γεύση πάντως των νέων στοιχείων δίνουν οι ανακρίτριες στη διάταξή του με την οποία είπαν «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά. Σε αυτήν, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή αλλά απλώς συμμετείχε σε κάποιες εκδηλώσεις, επισημαίνουν τα εξής: «Ο ισχυρισμός αυτός - τον οποίο άλλωστε είχαν προηγουμένως υποστηρίξει δημόσια και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο κατηγορούμενος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης - είναι παντελώς ψευδής και αποσκοπεί μόνον στο να αποσείσει την ευθύνη της εγκληματικής οργάνωσης από την οργανωμένη επίθεση εις βάρος του Παύλου Φύσσα». Και προς ενίσχυση επικαλούνται τον έλεγχο του ΣΔΟΕ σε συγκεκριμένη λογιστική εταιρεία, με έδρα το Μαρούσι, που παρείχε υπηρεσίες στη Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια του οποίου κατασχέθηκε εκτός των άλλων «ο κατάλογος των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, στον οποίο ως υπεύθυνοι της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής καταγράφονται ο Γιώργος Πατέλης και ο Γιώργος Ρουπακιάς».

Επιπλέον, επικαλούνται και τηλεφωνικές συνομιλίες του κατηγορουμένου και ήδη προφυλακισμένου Νίκου Αποστόλου με τον Γ. Ρουπακιά, στις οποίες και αυτός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δούλευε με αμοιβή στο κυλικείο των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Υπό το βάρος των νέων δεδομένων προκειμένου να λάβουν γνώση και οι κατηγορούμενοι, όπως απαιτεί ο νόμος, οι ανακρίτριες μετέθεσαν τις απολογίες των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα για τις 11 Ιανουαρίου 2014.


Πηγή: www.tanea.gr

Μοιράσου το άρθρο!