Ελλάδα

07/02/2024 - 16:18

Νεκρός 8χρονος - Είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Ξαφνικό θάνατο βρήκε ένα μικρό παιδί στη Λαμία, το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 8χρονο αγόρι που είχε παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης και γαστρεντερίτιδας και κατέφυγε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.

 

Μέσα σε λίγες ώρες το παιδί είχε διακομιστεί στο «Παίδων», έχοντας διαγνωστεί με σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά. Δυστυχώς μέσα σε 5 ημέρες κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Ανησυχία για τους θανάτους παιδιών

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί με τους θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο το τελευταίο ένα χρόνο στην Ελλάδα, με τελευταίο αυτόν μιας 9χρονης στο Διδυμότειχο.

Το τεστ στο οποίο υπέβαλλαν υπέβαλαν την 9χρονη οι γιατροί βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο και η εικόνα του, όπως ανέφεραν, ήταν εικόνα παιδιού που έχει προσβληθεί από τον διεισδυτικό στρεπτόκοκκο Α.

Υπενθυμίζεται πως το εννιάχρονο κοριτσάκι πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας. Το παιδί μεταφέρθηκε σήμερα στις 13.30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης. Η σορός του θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία νεκροτομή.

Σε δηλώσεις της σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, ανέφερε πως σε έξαρση παραμένουν οι ιώσεις και «βέβαια ο στρεπτόκοκκος που ειδικά στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά τα περιστατικά. Αλλά και εδώ στην Ελλάδα, αυτό που μας λυπεί είναι οι θάνατοι. Είχαμε αρκετούς θανάτους από στρεπτόκοκκο, συγκριτικά πάντα με προηγούμενες χρονιές».

Μοιράσου το άρθρο!