Ελλάδα

29/05/2015 - 18:49

Νεκρός ληστής του Διστόμου - Αυτοπυροβολήθηκε κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στη Νέα Αγχίαλο Βόλου για τη σύλληψη καταζητούμενων ληστών που συμμετείχαν στην κινηματογραφική ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των τριών δράστών φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε ύποπτα σπίτια που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και κατέληξε πριν από λίγο.

Οι αχρές αναζητούν και άλλα σπίτια κρησφύγετα όπου υπάρχει βαρύς οπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άτομα που φερονται να ανήκουν στη συμμορία των ληστών του Διστόμου.

Η κινηματογραφική ληστεία του Διστόμου

Στις 22 Αυγούστου 2014 τρεις δράστες με ακλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας, από όπου άρπαξαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί ως όμηρο τον 35χρονο ταμία του καταστήματος.

Το ΙΧ, ένα ασημί Toyota RAV, με το οποίο αρχικά διέφυγαν οι δράστες εντοπίστηκε καμμένο στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, ώστε να χαθούν ίχνη DNA, ενώ οι δράστες αναζήτησαν τρόπο διαφυγής μέσω θαλάσσης.

Με σκάφος που είχαν δέσει στην παραλίαδιεύφυγαν μαζί με τον όμηρο και ακολούθησαν πορεία προς τον κορινθιακό κόλπο. Τελικά λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι τον άφησαν ελεύθερο στην περιοχή Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου εντοπίστηκε και το σκάφος. Μάλιστα, επιχείρησαν να κάψουν και το ταχύπλοο σκάφος, ώστε να μην αφήσουν στοιχεία. Ωστόσο δυνάμεις του Λιμενικού έσπευσαν γρήγορα και με πυροσβεστήρες απέτρεψαν τη φωτιά.

Οι έρευνες στο φουσκωτό με το οποίο διέφυγαν οι τρεις ένοπλοι ληστές στο Δίστομο  τον Αύγουστο του 2014 έδειξαν αποτυπώματα του στενού συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου.

Μερικές μέρες αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των ληστών της τράπεζας.

Πρόκειται για τους:

1) Πετρακάκο Γεώργιο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979

Ο Πετρακάκος είναι ένας εκ των τριών ληστών του Διστόμου, ο οποίος φέρεται να είναι ο υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη μόνο σε ληστείες όμως και να έχει επαφές με γνωστούς ποινικούς. Ο Πετρακάκος είχε συνεργαστεί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά. Στη συνέχεια όσο ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε ελεύθερος απέκτησε στενές επαφές με τον Πετρακάκο και πραγματοποίησαν ληστείες όπως στην Κλειτορία για την ενίσχυση του «επαναστατικού» ταμείου.

2) Χριστοδούλου Σπυρίδωνα του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970

3) Δραβίλα Σπυρίδωνα του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981

 

newpost.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!