Ελλάδα

29/12/2014 - 15:58

Norman Atlantic: 407 διασωθέντες - 5 οι νεκροί

Στους 407 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων από το πλοίο «Norman Atlantic», σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), που επικαλείται το υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Πέντε είναι έως τώρα οι νεκροί, μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι διασώστες εντόπισαν τέσσερις σορούς, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο «Norman Atlantic». Την πληροφορία, που αρχικά είχε δώσει σε Ιταλικά ΜΜΕ Τούρκος επιβάτης, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσίωτης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός. Σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής κατευθύνεται στη θαλάσσια περιοχή.
 
Ο εκπρόσωπος του ΛΣ ανέφερε, επίσης, ότι οι ιταλικές Αρχές έδωσαν εντολή αποδέσμευσης του οχηματαγωγού πλοίου Cruise Europa από την επιχείρηση, προκειμένου να κατευθυνθεί με τους 69 διασωθέντες που επιβαίνουν σ’ αυτό προς το λιμάνι της Κέρκυρας και στη συνέχεια της Ηγουμενίτσας.
 
Οπως είπε ο κ. Λαγκαδιανός, οι ιταλικές Αρχές καταρτίζουν λίστες επιβαινόντων διασωθέντων για την ασφαλή αποβίβασή τους στα λιμάνια Πάτρας, Αγκόνας και Ηγουμενίτσας. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται κανονικά.
 
Σε Μπάρι και Λέτσε οι Ελληνες 
 
Εν τω μεταξύ, οι Ελληνες διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε δίνουν κατάθεση στις ιταλικές αρχές.
 
Αναμένεται να μεταφερθούν στην Ελευσίνα με C130 που υπολογίζεται να απογειωθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας και να προσγειωθεί στην Ελευσίνα γύρω στις 19:00.
 
Συνολικά 25 Ελληνες βρίσκονται στο Μπάρι και έξι έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε. Ελικόπτερο, τύπου Sikorsky, μετέφερε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας επτά διασωθέντες. Τρεις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία του νησιού.
 
Ενας Ελληνας νοσηλεύεται με εγκαύματα στα άκρα σε νοσοκομείο στο Μπάρι. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και της Κέρκυρας εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί.
 
thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!