Ελλάδα

05/11/2013 - 02:53

«Όχι στα οριζόντια μέτρα» επιμένει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

«Όχι στα οριζόντια μέτρα» επιμένει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

yle="text-align: justify;">Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, η κρίσιμη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τους  Γ. Στουρνάρα, Χ. Σταϊκούρα και Γ. Μαυραγάνη - ολόκληρη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στην αποψινή συνάντηση, που ξεκίνησε στις 9 το βράδυ, οριστικοποιήθηκε η γραμμή της κυβέρνησης ενόψει του αυριανού πρώτου «τετ-α-τετ» των ελεγκτών της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, στις 10 το πρωί. Θα ακολουθήσει συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας στις 4 το απόγευμα.

Η επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι από τις δυσκολότερες. Βασικό όπλο της κυβέρνησης θα είναι η πορεία των δημοσίων εσόδων η οποία εμφανίζεται καλύτερη απ' ότι αναμενόταν.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης πάντως ανέφερε ότι «λέμε όχι στη λήψη νέων οριζόντιων μέτρων αλλά ναί στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων».   

Ο κ. Στουρνάρας  εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου σε ερώτηση αν η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το κακό σενάριο για το δημοσιονομικό κενό είναι το πολύ 500 εκατομμύρια, απάντησε πως τώρα δεν είναι ώρα να μιλήσουμε.

«Εμείς έχουμε καταθέσει ένα προϋπολογισμό, έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο. Έχουμε στείλει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το προσχέδιο είναι ρεαλιστικό και θα επιμείνουμε σε αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Πηγή: www.tanea.gr

Μοιράσου το άρθρο!