Ελλάδα

17/01/2014 - 20:22

Οι «Λαϊκοί Τιμωροί» έστειλαν τις σφαίρες σε Προβόπουλο και Πρετεντέρη

style="text-align: justify;"> 
Ως «Λαϊκοί Τιμωροί» υπογράφουν στις απειλητικές επιστολής, που εστάλησαν σε φακέλους με σφαίρες, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, οι δράστες της ενέργειας.
 
Οι φάκελοι εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη στο MEGA, και στις δύο περιπτώσεις μετά από έλεγχό τους σε συσκευές X-Ray.
 
Αμφότεροι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα πέντε σειρών.
 
Όσον αφορά τις επίστολές, στην περίπτωση του κ. Προβόπουλου, ο συντάκτης του κειμένου φέρεται να εκτοξεύει απειλές, θεωρώντας τον υπαίτιο για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση επιτίθεται στον κ. Πρετεντέρη για σχόλιά του μέσω του Τύπου.
 
Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, το απειλητικό κείμενο φέρει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου είναι κατά το ήμισυ ίδιο και στις δύο περιπτώσεις και έχει μικρές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τον παραλήπτη.
 
Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.
 
πηγή: www.kathimerini.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!