Ελλάδα

22/05/2020 - 15:44

Οι πρόσφυγες στη Χίο που "εξαφανίστηκαν" - Συμπαράσταση στην ιστοσελίδα που δίνει αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας

Ολοένα και ευρύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τους «εξαφανισμένους» πρόσφυγες και μετανάστες, που αποβιβάσθηκαν στην παραλία της Μονολιάς, στην Καλλιμασιά της Χίου, στις 30 Απριλίου 2020, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Επισημαίνει δε, με αφορμή την σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ιταλός ευρωβουλευτής κ. Pietro Bartolo, ότι «η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να δώσει πειστικότερες απαντήσεις σε όσα καταγγέλλονται και τα οποία συνεχίζει να αρνείται».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη έχει ως εξής:

«Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν μέσα ενημέρωσης, όπως το astrparis.gr της Χίου και η Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά και τα ερωτήματα που έθεσε επανειλημμένα ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στη Βουλή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Pietro Bartolo έθεσε το ζήτημα του περιστατικού άφιξης 14 ατόμων στην παραλία Μονολιάς σε γραπτή ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (βλέπε συνημμένο).

Ο κ. Bartolo, γνωστός και ως “γιατρός της Λαμπεντούζα”, έχει εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας και ανήκει στην ευρωομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ότι, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου και τις κυβέρνησης, το ζήτημα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να δώσει πειστικότερες απαντήσεις σε όσα καταγγέλλονται και τα οποία συνεχίζει να αρνείται, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει στοιχειωδώς επαρκείς και υπεύθυνες εξηγήσεις».

 

----

σδ

Η ιστοσελίδα «Αστραπάρης» αναφέρει  : 

Μαζική επίθεση δέχεται από το πρωί της Παρασκευής, 22 Μαΐου 2020, ο Αστραπάρης από μισθωμένα τρολ, που έχουν υποβάλει ψευδείς αναφορές στο Facebook, με αποτέλεσμα να έχουν κατέβει όλες οι αναρτήσεις μας, τόσο από την σελίδα «Αστραπάρης», όσο και από τις ομάδες «Astraparis Chios Today», «Χιώτικη Ενημέρωση» και «Χιώτες της Αττικής».

Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματά μας, ειδικότερα δε εκείνα που αφορούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα, λόγω των αποκαλύψεων, που έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας κι έχουν κινητοποιήσει διεθνείς οργανισμούς, έγιναν θέμα συζήτησης στην Βουλή, ενώ σχετική ερώτηση κατατέθηκε και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από Ιταλό ευρωβουλευτή.

Η υπόθεση ξεκίνησε από την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 με την δημοσίευση της αποκαλυπτικής φωτογραφίας από την παραλία της Μονολιάς, το πρωί της 30ής Απριλίου 2020 και προωθήσαμε την σχετική ανάρτηση ως διαφήμιση. Τόσο αυτή η προώθηση, όσο και εκείνη της ερώτησης του Ιταλού ευρωβουλευτή (χθες) απορρίφθηκαν.

Η συνέχεια ήρθε σήμερα το πρωί με την μαζική αποστολή από το facebook μηνυμάτων ότι οι αναρτήσεις μας παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας, χαρακτηρίζονται ως spam και κατεβαίνουν από παντού (σελίδα και ομάδες), ενώ έχει μπλοκαριστεί και το domain name της ιστοσελίδας μας και απορρίπτεται από οποιοδήποτε μήνυμα στην πλατφόρμα του Facebook. Αντίστοιχα μηνύματα λαμβάνουν όσοι έχουν κοινοποιήσεις αναρτήσεις μας, οι οποίες επίσης έχουν κατέβει.

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι έχουμε κινήσει την διαδικασία να αρθεί αυτός ο αποκλεισμός και έως ότου γίνει αυτό να παρακολουθούν τις εξελίξεις και την ειδησεογραφία μας απευθείας από την ιστοσελίδα μας.

Σας καλούμε να εκφράσετε με οποιοδήποτε τρόπο κρίνετε πρόσφορο την συμπαράστασή σας και την διαμαρτυρία σας, γιατί εδώ πρόκειται όχι για επίθεση εναντίον ενός μέσου ενημέρωσης, που δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτών που την έχουν οργανώσει, αλλά για επίθεση κατά της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

 

-----

Το Lesvosnews.net εκφράζει την απεριόριστη συμπαράσταση προς την ιστοσελίδα που δίνει ένα δύσκολο αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Δείτε όλα τα νέα στην ιστοσελίδα https://astraparis.gr/

 

Σημείωση ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί στο facebook -  Ανοίξτε την ιστοσελίδα από τον περιηγητή σας στο διαδίκτυο και όχι από το facebook 

Μοιράσου το άρθρο!