Ελλάδα

28/06/2013 - 08:07

Ομαδική ταφή νεκρών νεογνών στην Αθήνα

Η καταγγελία μητέρας στο Συνήγορο του Πολίτη ότι το βρέφος που γέννησε νεκρό οδηγήθηκε σε ομαδικό τάφο, οδήγησε την αρχή να ερευνήσει την περίπτωση και να εκδώσει πόρισμα μέσω του οποίου αποκαλύπτεται ότι η ομαδική ταφή νεκρών νεογνών στο δήμο της Αθήνας είναι συνήθης πρακτική.

Η μητέρα στην καταγγελία της τονίζει ότι οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν την εκταφή της σορού όταν εκείνη ενημερώθηκε από το νοσοκομείο για την ταφή και τους το ζήτησε. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με το iatropedia.gr: «Η Αρχή διαπίστωσε ότι είχε όντως πραγματοποιηθεί ομαδική ταφή με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα διαχωρισμού των σορών και αυτό θα ήταν εμπόδιο στην εκταφή της σορού του συγκεκριμένου βρέφους».

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είχε, από το 2008 ακόμη, εκδώσει οδηγίες για τη λειτουργία των κοιμητηρίων, όμως ο Δήμος Αθηναίων ισχυρίστηκε ότι δεν είχε λάβει γνώση της σχετικής εγκυκλίου και για το λόγο αυτό εξακολουθούσε να εφαρμόζει την παράνομη πρακτική του ομαδικού ενταφιασμού των βρεφών. Τώρα ο δήμος ενημερώνει ότι προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να εφαρμόζεται από όλους η ισχύουσα νομοθεσία ως προς την φύλαξη, ταφή και εκταφή των νεογνών.

Μοιράσου το άρθρο!