"Όταν χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω την κεταμίνη"
Ομιλητική, κατά τη μεταφορά της από την Πάτρα στην Αθήνα, επικοινωνιακή και με ψηλά το κεφάλι περιγράφουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση μεταγωγής της στη ΓΑΔΑ και είχαν μαζί της μια πρώτη συζήτηση.
Αυτή ήταν μια από τις ερωτήσεις της 33χρονης στους αστυνομικούς. Τότε εκείνοι της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης.
"Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη"
- Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
- Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
- Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
- Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
- Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. "Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη".
Η συμπεριφορά της απέναντι στους αστυνομικούς
Ως προς τη συμπεριφορά της, αστυνομικοί αναφέρουν ότι στην αρχική κουβέντα που έκαναν, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδινε κανονικά απαντήσεις. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δεν θα την χαρακτήριζαν χαζή.
Η στιγμή που η 33χρονη έδειξε φοβισμένη ήταν όταν ξεκίνησαν από την Πάτρα για την Αθήνα. Ωστόσο, έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή και ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι. Η συζήτηση επικεντρώθηκε όχι στο παιδί της, αλλά στην δική της κατάσταση.
Το κίνητρο
Αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι το κίνητρο της γυναίκας που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Επίσης οι Αρχές δεν έχουν βρεί με ποιον τρόπο κατάφερε νε βρει την κεταμίνη που χορήγησε στην Τζωρτζίνα, και ουσιαστικά "ξεκλείδωσε" τον γρίφο, και οδήγησε στη σύλληψή της.
Στον οργανισμό του παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που μοιάζουν με παραισθησιογόνα, μάλιστα είναι και μία από τις ουσίες που χρησιμοποιείται ως "φάρμακο βιασμού".
Κατά τη μεταφορά της η Πισπιρίγκου ζήτησε να μιλήσει και με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη και με την οικογένεια της αλλά δεν έγινε τελικά κάτι τέτοιο.
Οι τρόποι χορήγησης της κεταμίνης
Ο χρόνος που θα μπορούσε να χορηγηθεί η κεταμίνη είναι ενδοφλέβια, από το στόμα ή εισπνεόμενη. Από τον χρόνο θανάτου οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έδωσε την κεταμίνη από το στόμα. Σε αυτή την περίπτωση οι επιπτώσεις της είναι από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι 20 λεπτά.
Θεωρούν πιθανό να είχε χορηγήσει κι άλλες φορές στο παιδί την κεταμίνη.
"Ουσιαστικά το παιδί πέθανε δυο φορές, μια στην Πάτρα όταν το επανέφεραν οι γιατροί και μια φορά στο Παίδων όπου τελικά κατέληξε" ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται ότι η μητέρα ειδοποίησε την νοσοκόμα στις 14:30, έγινε ΚΑΡΠΑ και η ώρα θανάτου είναι 15:50. Οι δε τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν στον οργανισμό του παιδιού 6,5 mg/mililitre.
Οι καταθέσεις
Βασική για την εξέλιξη θεωρείται η κατάθεση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη ο οποίος αναφέρει ότι ανάλογα με το βάρος του παιδιού, την ηλικία του και τα φάρμακα που έπαιρνε ο θάνατός του επήλθε σε διάστημα από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι 20 λεπτά. Από τις καταθέσεις των γιατρών πρόεκυψε ξεκάθαρα ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί και ότι δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν πως πέθανε.
Βασική είναι η κατάθεση νοσηλεύτριας η οποία φέρεται να είπε ότι η συμπεριφορά της μητέρας την ώρα που ήρθε να ενημερώσει για το επεισόδιο της Τζωρτζινας "ήταν μη αναμενόμενη, ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές. Όχι, δηλαδή, μιας μάνας που χάνει το παιδί της. Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό" αναφέρει.
Σημειώνεται ότι οι ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν ευρήματα, μάλλον στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.
thetoc.gr