Αστυνομικό Ρεπορτάζ

26/04/2024 - 06:52

Όταν ο Ιωσήφ μαχαίρωνε σε club της Λέσβου

Βαρύ ποινικό μητρώο φαίνεται πως έχουν εδώ και πολλά χρόνια τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7, τα οποία η Αστυνομία θεωρεί διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται και στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται λεπτομερώς το ποινικό μητρώο όλων των κατηγορουμένων και ειδικά σε ο,τι έχει να κάνει με τα κορυφαία στελέχη της θύρας των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι παρά τα «βαριά βιογραφικά» τα στελέχη αυτά, είχαν προσληφθεί από την πειραϊκή ΠΑΕ, είτε ως σεκιούριτι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο «Μ. Μερκούρη», είτε ως υπάλληλοι στην επίσημη μπουτίκ του Ολυμπιακού, είτε στον δήμο Πειραιά, όπου σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, δεν πήγαιναν καν την εργασία τους…

Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι και ο Ιωσήφ που φέρεται να έχει το ρόλο του αρχηγού και ιδιαίτερη σχέση με τη Λέσβο καθώς βρισκόταν στο νησί μας αρκετά καλοκαίρια και έχει καταγωγή από τη Λέσβο η μητέρα του. 

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται κυρίως για τη Διεύθυνση της Εγκληματικής Οργάνωσης και όλοι τον «δίνουν» ως «αρχηγό» της Θύρας 7 που έχει το γενικό πρόσταγμα σε όλα. Από τα εισιτήρια στους οργανωμένους μέχρι και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς και οπαδούς αντίπαλων ομάδων.

 

Στο ποινικό παρελθόν των κατηγορουμένων, για τα τρία αρχηγικά στελέχη της θύρας 7, η ΕΛ. ΑΣ. αναφέρει στο διαβιβαστικό της:

 

ΑΝΤΙΖΑΣ Ιωσήφ: 1) Από το Τ.Α. Αλίμου Αττικής σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 45, 380 «Ληστεία από κοινού» και 45, 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 06:00 ώρα της23/09/2011 στον Άλιμο στη συμβολή των οδών Λ. Ποσειδώνος και Γρηγορίου Αυξεντίου, ανωτέρω κατηγορούμενος μαζί με έτερους δύο δράστες, προσέγγισαν, δίχως να γίνουν αντιληπτοί τέσσερα άτομα, οι οποίοι μόλις είχαν εξέλθει από το κέντρο διασκεδάσεως «FRANGELICO» που βρίσκεται επί της Λ. Ποσειδώνος. Οι δύο εκ τωνδραστών ακινητοποίησαν τον έναν παθόντα και με μπουνιές και κλωτσιές του προκάλεσαν τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ. Οι δράστες κατάφεραν πλήγματα, πιθανόν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και στην πλάτη, στον έτερο παθών. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκαν ο ανωτέρω και άλλοι δύο (2) δράστες, άπαντες οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π και εκδόθηκαν τα υπ΄ αριθ. 6/11-04-2012 και 7/11-04-2012 από 11-04-2012 και 5/11-04-2012 Εντάλματα σύλληψης της 21ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών. Πρωινές ώρες της 20/04/2012 συνελήφθησαν.

2) Από το Α. Τ. Καλλονής Λέσβου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ.«Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και Ν. 2168/93 «Περί Όπλων», όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το Ν. 3944/2011. Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 12-08-2016 και ώρα 13:00 προσήλθε στον Α.Σ.Μήθυμνας ο ΖΗΚΑΣ Ευάγγελος του Ιωάννη και υπέβαλε έγκληση κατά του κατηγορουμένου διότι την 12-08-2016 και ώρα 05:10 στο κατάστημα <ΟΧΥ> ο μηνυόμενος τραυμάτισε το μηνυτή ελαφρά με σουγιά τεσσάρων εκατοστών.

 

Μοιράσου το άρθρο!