Ελλάδα

06/01/2021 - 14:59

Πάπας χωρίς μάσκα ραντίζει αστυνομικούς με αγιασμό.... φιλάνε και το σταυρό! Δεν υπάρχει σωτηρία...

Ιερέας του Ι.Ν Αγίου Πολυκάρπου Θεσσαλονίκης ράντισε με αγιασμό δύο περιπολικά της ΕΛΑΣ, πλησιάζοντας χωρίς μάσκα τους αστυνομικούς

 

Τραγικές και επικίνδυνες εικόνες εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, επαναφέροντας στη μνήμη εκείνες της 26ης Οκτωβρίου για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου, την ώρα που πολλές εκκλησίες της χώρας λειτουργούν κανονικά ανήμερα των Θεοφανίων.

 

Ένας ιερέας αποφάσισε να δώσει την ευλογία τους στους ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ, σε ένα τελετουργικό που σίγουρα δεν ευθυγραμμίζεται με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη συγκεκριμένη μέρα και δημιουργεί έντονο προβληματισμό αλλά και ανησυχία για τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει.

Αρχικά, ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Πολυκάρπου στη Μενεμένη θέλησε να ραντίσει με αγιασμό δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο δεν αρκέστηκε σε αυτό. Χωρίς να φορά μάσκα, πλησίασε τους αστυνομικούς, οι οποίοι, περιχαρείς, με άγνοια κινδύνου, του άνοιξαν την πόρτα με αποτέλεσμα να έρθουν σε πολύ κοντινή απόσταση. Μάλιστα ο ιερέας τους έδωσε να φιλήσουν και τον σταυρό με τους ίδιους να ανταποκρίνονται άμεσα στο κάλεσμά του, ενώ μία αστυνομικός διακρίνεται να κατεβάζει τη μάσκα για να πράξει το ίδιο.

Όλα αυτά μετά την ανοιχτή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας, με το "αντάρτικο" πολλών ιερών ναών στις αποφάσεις για την μη τέλεση αγιασμών και το κλείσιμο των εκκλησιών την ημέρα των Θεοφανίων.

Μοιράσου το άρθρο!