Ελλάδα

27/11/2013 - 01:47

Πεδίο σύγκρουσης Αθήνας-Tρόικας ομαδικές απολύσεις και πλειστηριασμοί

Πεδίο σύγκρουσης Αθήνας-Tρόικας ομαδικές απολύσεις και πλειστηριασμοί

yle="text-align: justify;">Εντονότερες είναι οι ενστάσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η Κ.Ο. του οποίου εμφανίζεται απρόθυμη να ψηφίσει πλειστηριασμούς κα ομαδικές απολύσεις. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, επικρατούσαν χαμηλοί τόνοι καθώς η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε για άλλη μία φορά ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να κλείσει πριν τα τέλη Δεκεμβρίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

Οπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014. Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των εποπτευομένων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία θα κλείσουν, συγχωνευθούν ή συρρικνωθούν.

Ως προς τις 2.000 απολύσεις που θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, σε αυτές θα συμπεριληφθούν περίπου 300 επίορκοι, 500 αποχωρήσεις για λόγους υγείας, περίπου 700 από την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων καθώς και περίπου 150 υπάλληλοι που απασχολούνται στο υπό κατάργηση ΤΕΟ. Ως προς τις απολύσεις που υπολείπονται, αυτές βάσει του σχεδιασμού του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα προέλθουν από την κατάργηση ή συγχώνευση 4-5 «μικρών» ΝΠΙΔ και ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου.

Πάντως, η κυβέρνηση χωρίς να έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο απολύσεων και τη διαθεσιμότητα, έσπευσε χθες - ως εξισσοροπιστικό μήνυμα - να κοινοποιήσει ότι σχεδιάζεται και το πρόγραμμα προσλήψεων που προβλέπονται από το Μνημόνιο με αναλογία 1.1, δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε απόλυση, με προτεραιότητα να δίδεται στους τομείς της Ασφάλειας, της Υγείας και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
    
    
Πηγή: www.kathimerini.gr

Μοιράσου το άρθρο!