Ελλάδα

28/03/2013 - 15:12

Πέθανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος - Σοκ στον πολιτικό κόσμο

r />"Έφυγε"  σήμερα από τη ζωή ο 63χρονος βουλευτής Μαγνησίας και Β΄αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος εξέπνευσε σήμερα το μεσημέρι στην μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου, όπου νοσηλευόταν με μετεγχειρητική λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Αθανάσιος Νάκος είχε υποβληθεί σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις αρχές Μαρτίου.

Ο θάνατός του επήλθε έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του που είχε επιβαρυνθεί μετά την καρδιολογική επέμβαση.

H είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ στον πολιτικό κόσμο αλλά και στην Μαγνησία, από όπου καταγόταν.

Ο Αθανάσιος Νάκος γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 1993 εξελέγη  για πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας  με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009 επανεξελέγη πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.
 
Με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού, εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στο Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.

Το 1986 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος της πόλης. Το 1996 ανέλαβε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα της Γεωργίας, όπου και ήταν ο βασικός εισηγητής των 7+1 προτάσεων για τη Γεωργία.

Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα Βιομηχανίας και αντιπρόεδρος στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών. Από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Ιούλιο του 2001,  διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Το 2001 ορίστηκε υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης. Το 2004 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση στην οποία παραμένει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009.

Μοιράσου το άρθρο!