Ελλάδα

22/05/2014 - 19:15

Ποινική δίωξη για το Λούνα Παρκ στο δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης

style="text-align: justify;"> 
Ποινική δίωξη, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου κι ενώ έχει περάσει ήδη στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών,  σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης, Χρήστου Κορτζίδη. Ο νυν δήμαρχος είδε να μειώνονται οι δυνάμεις του μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ένας 13χρονος, κατάφερε να εξασφαλίσει  ποσοστό 33,5%, διεκδικώντας και πάλι τη δημαρχία μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντάτο που πήρε 43,40%. 
 
Όμως σε αυτή την αναμέτρηση θα κατέλθει υπό το βάρος της ποινικής δίωξης σε βάρος του που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για παράβαση καθήκοντος μετά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που καταλόγιζε  ευθύνες στο Δήμο Ελληνικού αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο για τη λειτουργία του λούνα παρκ. 
 
Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για τη λειτουργία  του λούνα παρκ, κάτι που όπως σημειώνεται έπρεπε να γίνει προτού φτάσει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος. 
 
Ευθύνη επιρρίπτεται στο δήμο και για το γεγονός ότι δεν συστάθηκε ποτέ η αρμόδια Επιτροπή η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του Λούνα Παρκ, η οποία και θα ενέκρινε την άδεια λειτουργίας.
 
 
Πηγή: www.capital.gr

Μοιράσου το άρθρο!