Χρόνος ανάγνωσης :
2'Για την πιθανότητα προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος από την Πέμπτη, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, προειδοποιεί ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), δίνοντας παράλληλα συμβουλές προς τους καταναλωτές.
Οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.
Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει επίσης σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, εφόσον υπάρξει μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.
Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ακόμη ότι «το συνολικό ύψος και διάρκεια των διακοπών, οι οποίες ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κ.λπ.), με εξαίρεση κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (νοσοκομεία κ.λπ.)».
Το πρόγραμμα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση θα ανακοινώνεται τακτικά.
Ο Διαχειριστής επισημαίνει ακόμη προς τους καταναλωτές τα εξής:
- Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.
- Η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».
- Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών. Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.
- Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.
πηγή: www.nooz.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
20.000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης: Η εντιμότητα και η Αστυνομία έγραψαν το happy end
Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ένας υποδιευθυντής καταστήματος τεχνολογίας ανακάλυψε 20...
Defend Salonica: Το εγκληματικό modus operandi της ακροδεξιάς οργάνωσης – Πώς στρατολογούσαν ανήλικα και χτυπούσαν με ληστείες, επιθέσεις και βανδαλισμούς
Το modus operandi της οργάνωσης Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης ή αλλιώς Defend Salonica, 28 μέλη...
Απάτη Εκατομμυρίων ευρώ: Λογιστής εξαπάτησε χιλιάδες Ρομά μέσω TaxisNet
Μια πρωτοφανής υπόθεση απάτης, με θύματα περισσότερους από 4.000 Ρομά από όλη την Ελλάδα...
Κορυφαία ΜΜΕ μιλούν ακόμη και για παραίτηση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δυσμενών δημοσιευμάτων όχι μόνο στον ελληνικό...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις