Ελλάδα

06/05/2012 - 00:37

Πρώτα συμπεράσματα

yle="text-align:center;">Πρώτα  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ με πληροφορίες από το fimotro.blogspot.com:

Σήμερα το βράδυ ένα είναι βέβαιον. ΔΕΝ θα υπάρξει θρίλερ ως προς την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Οι διαφορές θα είναι...

Με όποια σχετικότητα έχει το πρώτο κύμα των exit polls, τοΠΑΣΟΚ σε σχέση με κάποιες μετρήσεις που το έδειχναν κοντά στο 8% και πολλές φορές τρίτο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με 14%, δεν φαίνεται να καταρρέει. Στην Ιπποκράτους είναι αισιόδοξοι ότι τελικά θα κινηθεί κοντά στο 20%. Αναμενόμενο το ποσοστό που παίρνει στο πρώτο σταθμισμένο δείγμα γι αυτούς που έβλεπαν τις μετρήσεις.

Τρίτο πολιτικό συμπέρασμα, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς. Εάν μείνουν έξω ΛΑΟΣΔΗΣΥΟικολόγοι, ο πήχης της αυτοδυναμίας πέφτει στο 36%, ανάλογα βέβαια και με το άθροισμα των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Το άθροισμα αυτό όμως αναμένεται να είναι πολύ υψηλό γιατί είναι κοντά στο 3% ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι και κοντά στο 2% η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, η ΔΡΑΣΗ, το κόμμα του Τζήμερου, το ΕΠΑΜ του Καζάκη και μερικά ακόμα.

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά από το ΚΚΕ. Η τάση αυτή ενδέχεται να ενισχυθεί, εάν ψηφίσουν μαζικά από το μεσημέρι και μετά οι νέοι στους οποίους έχει μεγάλο προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

διαβάστε περισσότερα: 

Εκλογές 2012 – Συνεχής ενημέρωση (exit poll , αποτελέσματα, εκτιμήσεις)

Μοιράσου το άρθρο!