Ελλάδα

30/12/2013 - 10:01

Πυροβολισμοί στην οικία του γερμανού πρέσβη

style="text-align: justify;">Ομάδα τεσσάρων ατόμων άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μπροστά από το σπίτι του γερμανού πρέσβη στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το περιστατικό συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
 
Τη στιγμή της επίθεσης ο πρέσβης βρισκόταν στο εσωτερικό της οικίας. Επίσης, υπήρχε και αστυνομικός στο ειδικά διαμορφωμένο φυλάκιο που υπάρχει στην είσοδο, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές, δεν έστρεψαν τα όπλα τους προς τη μεριά του αστυνομικού, αντίθετα πυροβόλησαν φορές προς την μεριά της κατοικίας και στον αέρα.
 
Με τον διπλωμάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.
 
Κατά πληροφορίες, έγιναν και έξι προσαγωγές. Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για τις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιούνται, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της οικίας.
 
Εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες, όπως και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο κτίριο. Τουλάχιστον 50 κάλυκες έχουν βρεθεί στο έδαφος και οι Αρχές δεν αποκλείουν οι δράστες να «άδειασαν» δύο όπλα.
 
Η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι παραμένει αποκλεισμένη.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 1999 το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας είχε μπει στο στόχαστρο της 17Ν, η οποία είχε χτυπήσει με ρουκέτα.
 
πηγή: www.agelioforos.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!