Ελλάδα

23/03/2013 - 09:39

Πυροβολισμοί, τραυματίες, απόδραση στις φυλακές Τρικάλων

Πυροβολισμοί, τραυματίες, απόδραση στις φυλακές Τρικάλων

 

Πυροβολισμοί, τραυματίες, απόδραση στις φυλακές Τρικάλων. 
Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Τρικάλων είχε σημάνει συναγερμός και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο.
 
Μάλιστα από τις φυλακές έσπευσαν να δηλώσουν από νωρίς ότι ο βαρυποινίτης κρατείται σε διαφορετική πτέρυγα των φυλακών και δεν έχει σχέση με το νέο επεισόδιο.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄ Πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς.
Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από ένα ή δύο αυτοκίνητα, προφανώς από συνεργούς κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να αποδράσουν 4 - 5 Αλβανοί κρατούμενοι, ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμα εάν κάποιοι από τους κρατουμένους κατάφεραν να ξεφύγουν.
 
Έχουν τραυματιστεί 2 φρουροί: πρόκειται για τον 37χρονο Μιχάλη Δημητρίου και τον 40χρονο Κώστα Καρρά. Ο δεύτερος μάλιστα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να υπάρχει και τρίτος τραυματίας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν πρόκειται για κρατούμενο ή για φρουρό.
 
Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο φρουρός μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο έτερος φρουρός μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.

Μοιράσου το άρθρο!