Ελλάδα

15/11/2021 - 16:11

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο 39χρονος εκτός από τη νονά του είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του δικηγόρου του!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον 39χρονο που λίγες μέρες πριν σκότωσε τη νονά του στον Βόλο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πριν χρόνια είχε δολοφονήσει και άλλη γυναίκα. Το χρονικό των δύο αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον 39χρονο που πριν λίγες ημέρες είχε δολοφονήσει τη νονά του με πάνω από 40 μαχαιριές, καθώς όπως έγινε γνωστό 12 χρόνια πριν είχε σκοτώσει και άλλη γυναίκα.

Το πιο συγκλονιστικό της νέας πληροφορίας είναι το γεγονός πως το πρώτο θύμα του είναι η μητέρα του δικηγόρου του, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha που γνωστοποιήθηκαν σήμερα.

Μάλιστα, με βάση όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο δολοφονιών φαίνεται πως είναι αρκετά.

 

Ειδικότερα, σήμερα η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας 69χρονης το 2009 στη Νέα Ιωνία του Βόλου, από τον 39χρονο που δολοφόνησε και την 75χρονη νονά στις 4 Νοεμβρίου φέτος.

Το χρονικό της δολοφονίας του 2009

Ήταν 12 Αυγούστου του 2009, όταν ο δράστης δολοφόνησε την 69χρονη μέσα στο σπίτι της.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο εκείνου του εγκλήματος, καθώς δεν είχε φανεί ότι ο δολοφόνος πήρε κάτι από το σπίτι του θύματος, όπως θα έκανε 12 χρόνια αργότερα, όταν σκότωσε την 75χρονη νονά του.

Η 69χρονη έμενε στο ίδιο κτίριο με τους παππούδες του δράστη, σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper.gr.

Η γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο μέρες, όταν εντοπίστηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος, πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα.

Στο κορμί της έφερε 20 μαχαιριές, ενώ η πόρτα του διαμερίσματός της δεν ήταν παραβιασμένη. Μάλιστα, το ντύσιμό της και μερικά πιάτα στο τραπέζι έδειχναν πως ο δράστης ήταν οικείο πρόσωπο στην ίδια.

 

Ωστόσο, για 12 χρόνια παρέμενε άγνωστος και, δυστυχώς, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δολοφόνησε με παρόμοιο τρόπο τη νονά του.

Το χρονικό της δολοφονίας του 2021

Ο 39χρονος σκότωσε την 75χρονη νονά του με 42 μαχαιριές σε πρόσωπο, θώρακα, καρδιά και κοιλιακή χώρα.

Έπειτα, την τύλιξε σε κλινοσκεπάσματα και τη μετέφερε στο υπόγειο της πολυκατοικίας της, όπου εντοπίστηκε σε αποθήκη άλλου ενοίκου, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Οι Αρχές, μάλιστα, δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα του θύματος, αλλά βρέθηκαν κηλίδες αίματος στον όροφο και τη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο. Έτσι, από την πρώτη στιγμή πίστευαν ότι ο δράστης ήταν κάποιος από το περιβάλλον της και ο 39χρονος βαφτισιμιός της είχε βρεθεί αμέσως στο κάδρο των υπόπτων.

Αρχικά, εκείνος προσπαθούσε να πείσει τους γύρω του ότι δεν είχε σχέση με την εξαφάνιση της 75χρονης, ρωτώντας την αδελφή του θύματος αλλά και γείτονες «αν είχαν νέα της». Ωστόσο, λίγο μετά την ανακάλυψη του πτώματος, τηλεφώνησε στην αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του.

Αν και η 75χρονη τού έδινε συχνά χρήματα, στο σπίτι της βρέθηκαν 13.000 ευρώ, τα οποία εικάζεται ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω και γι’ αυτό δεν είχα πάει στο σπίτι με όπλο. Τα ναρκωτικά με έκαναν δολοφόνο» είχε πει ο ίδιος στην απολογία του και ότι ζήτησε από τη νονά του 2.000 ευρώ για να καλύψει κάποια χρέη που είχε δημιουργήσει από τζόγο, αλλά εκείνη αρνήθηκε να του τα δώσει.

 

Την εξαφάνιση της ηλικιωμένης είχε δηλώσει στις Αρχές ο γιος της, με τον οποίο έμεναν μαζί, καθώς είχε πάει για ψώνια και δεν επέστρεψε ποτέ. Βρισκόταν μάλιστα εκεί τη στιγμή της δολοφονίας της, ωστόσο, δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Πώς οι Αρχές «έδεσαν» τα δύο εγκλήματα

Από την έρευνα των Αρχών για τη δολοφονία του 2009 είχαν βρεθεί κάποια στοιχεία, τα οποία όμως δεν είχαν οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας που ερευνούσαν την υπόθεση με τη δολοφονία της νονάς του 39χρονου ανέσυραν από το συρτάρι τον φάκελο της υπόθεσης και άρχισαν να ψάχνουν κοινά σημεία με τη δολοφονία της 75χρονης, όπως γράφει το magnesianews.gr.

Έτσι, στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών μπήκε στο μικροσκόπιο το DNA του 39χρονου το οποίο ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε βρεθεί τότε στον τόπο του εγκλήματος.

Η έκθεση που συνέταξαν αστυνομικοί συμπεριελήφθη στη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δολοφονία της νονάς του δράστη στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Μοιράσου το άρθρο!