Ελλάδα

30/07/2013 - 20:15

Σκάφος - οπλοστάσιο στη Χίο - Προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις;

Στο πλαίσιο των καθημερινών και εντατικών αστυνομικών  ελέγχων που διενεργούνται με περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την αποφυγή έκνομων πράξεων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, από ΠΛΣ του Λιμενικού Σώματος φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους  7 περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες (02 Έλληνες και 02 αλλοδαποί),  οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 02 αντιαρματικούς όλμους, 04 χειροβομβίδες, 02 πιστόλια, σφαίρες, καθώς και  εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση.

Το σύνολο των κατασχεθέντων αντικειμένων (οπλισμός, πυρομαχικά, σκάφος) καθώς και οι 4 συλληφθέντες (2 Έλληνες και 2 αλλοδαποί), μαζί με 2 προσαχθέντες (1 Έλληνας και 1 αλλοδαπός), παραδόθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου προς το Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας), το οποίο και συνεχίζει την προανάκριση της υπόθεσης λόγω αρμοδιότητας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο έλληνες επιβαίνοντες, είναι 22χρονος φοιτητής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, και στους αστυνομικούς δήλωσε ότι έλαβε αμοιβή για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Την υπόθεση στη συνέχεια ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με ειδικές υπηρεσίες του λιμενικού.

Δώδεκα προσαγωγές σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στις έρευνες τις Αντιτρομοκρατικής που γίνονται στην Αθήνα τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων, όσο και του Φαλήρου, αλλά και στην Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 προσαγωγές.

Ειδικότερα, οι εννέα από τις προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα και κυρίως από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνεχίζονται οι έρευνες και οι υπόλοιπες στη Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το άρθρο!