Ελλάδα

02/02/2023 - 10:10

Στην Τρίπολη το τελευταίο αντίο στον 29χρονο συγκυβερνήτη

Σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, αποχαιρετούν σε λίγο συντετριμμένοι τον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Φάντομ, στην Ανδραβίδα.

 

Το μοιραίο Φάντομ της Πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 ναυτικά μίλια νότια Ανδραβίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του ο 29χρονος συγκυβερνήτης και ο 31χρονος κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Η εξόδιος ακολουθία για τον αδικοχαμένο 29χρονο πιλότο Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα θα τελεστεί σήμερα στις 10:30 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Τρίπολη, για να παραστεί στην κηδεία του υποσμηναγού, ενω το παρών θα δώσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ και θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον ναύαρχο ε.α. και πρώην υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη και τον τομέαρχη Αμυνας, Θοδωρή Δρίτσα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο πιλότοι θα κηδευτούν με τον βαθμό του αντιπτέραρχου.

"Καταστραφήκαμε όλοι...", λέει ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του άτυχου υποσμηναγού μετά τον χαμό του. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια που του είπε ο γιος του την Κυριακή. "Ήρθε το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτησε κανονικά. 'Γιατί φεύγεις νωρίς;', του λέω, 'φεύγω, γιατί το πρωί πετάω'. Πέταξε και τέλος", είπε ο πατέρας του 29χρονου.

"Του έλεγα εγώ 'κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου'. 'Όχι πατέρα', μου λέει, 'θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη'. Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι", ανέφερε συγκλονισμένος.

Μοιράσου το άρθρο!