Ελλάδα

29/05/2013 - 01:53

Στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της η 15χρονη Μυρτώ

Στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της η 15χρονη Μυρτώ

Σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ θα μεταφερθεί η 15χρονη κοπέλα, η οποία κακοποιήθηκε, το περασμένο καλοκαίρι στην Πάρο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Όλους αυτούς τους μήνες, το κορίτσι δίνει το δικό του αγώνα ζωής στον Ευαγγελισμό. Με εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενέκρινε τη δαπάνη για τη νοσηλεία της δεκαπεντάχρονης σε ειδικό κέντρο των ΗΠΑ.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την υγεία της, η 15χρονη Μυρτώ, που τραυματίστηκε βαριά πέρσι το καλοκαίρι σε παραλία της Πάρου από έναν 21χρονο Πακιστανό. Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε τη δαπάνη για τη νοσηλεία του κοριτσιού σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστώνη.


Το περασμένο καλοκαίρι, η ιστορία της 15χρονης Μυρτώς συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στα τέλη Ιουλίου, η 15χρονη βρισκόταν στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου μαζί με τη μητέρα της και την αδερφή της, όταν της επιτέθηκε ο δράστης, χτυπώντας τη στα βράχια, με σκοπό όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο. Όταν το κορίτσι αντιστάθηκε, άρχισε να χτυπάει το κεφάλι της με απίστευτη μανία στα βράχια.

Η Μυρτώ μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο και τους τελευταίους μήνες δίνει μάχη για τη ζωή της στον Ευαγγελισμό. Τα σκαμπανεβάσματα στην κατάστασή της πολλά. Η Μυρτώ μετά από 4 χειρουργεία κατάφερε να αυξήσει αμυδρά την αντίληψη της και την αίσθηση της με το περιβάλλον και πλέον μπορεί με τα βλέφαρα να ανταλλάσσει μηνύματα με την μητέρα της.

«Για δέκα ολόκληρους μήνες η Μυρτώ δίνει μάχη για τη ζωή της σε διάφορα νοσοκομεία. Η μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστώνη θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Η απόφαση του υπουργού Υγείας να αναλάβει τη δαπάνη για τη νοσηλεία της εκεί αναπτέρωσε το ηθικό της οικογένειάς της που ελπίζει για κάτι καλύτερο όλους αυτούς τους μήνες»

Το κόστος για την μεταφορά και τη νοσηλεία της ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.


Πηγή:Α΄ Πρόγραμμα, ΝΕΤ

Μοιράσου το άρθρο!