Ελλάδα

22/05/2024 - 13:35

Συγκλονιστικές στιγμές στη Χίο - Γνώρισε τον «φύλακα άγγελο» που της χάρισε τη ζωή

Χίος: Γνώρισε τον «φύλακα άγγελο» που της χάρισε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών – Αλματώδης η αύξηση των εθελοντών

ΔΕΗ

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς, μια ζεστή αγκαλιά και δάκρυα χαράς. Η κ. Δέσποινα Βουχούρη από τη Χίο, που είχε διαγνωστεί με λευχαιμία, γνώρισε τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή, τον Σάκη Βαλαβάνη από τη Δράμα, ο οποίος ήταν ο συμβατός δότης μυελού των οστών. Ο γιος της κυρίας Βουχούρη, αναζήτησε τον άνθρωπο που έδωσε ξανά ζωή στη μητέρα του και της έκανε έκπληξη φέρνοντάς τον στη Χίο, ως δώρο για τα γενέθλιά της.

 

Ο προπονητής χάντμπολ Σάκης Βαλαβάνης από τη Δράμα, δεν θέλει να τον αποκαλούν ήρωα. «Κάποιοι με χαρακτηρίζουν ήρωα, ήρωες είναι αυτοί που νοσούν», δηλώνει. Η κ. Δέσποινα όμως τον θεωρεί σωτήρα της και του πέρασε στον λαιμό, τον χρυσό Ταξιάρχη που φορούσε.

Ο Θοδωρής Πυλιώτης, με την κάμερα του ΕΡΤNews, συνάντησε τη Δέσποινα στον κήπο του σπιτιού της, όπου απολαμβάνει τη ζωή μετά τη μεταμόσχευση. «Είναι η καινούρια μου οικογένεια», αναφέρει η ίδια.

Η περιπέτεια της Δέσποινας Βουχούρη, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Ο αγώνας της μεγάλος, μέχρι που βρέθηκε ο συμβατός δότης.

Χάρη στην αδιάκοπη δράση του σωματείου «Όραμα Ελπίδας», τα τελευταία 6 χρόνια υπάρχει αλματώδης αύξηση των εθελοντών, δίνοντας ελπίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Πιο αναλυτικά, τα τελευταία έξι χρόνια οι δότες έχουν πενταπλασιαστεί. Είναι ενδεικτικό ότι στο εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών είναι ενεργοί 249.000 δότες, από τους οποίους οι 520 ήταν συμβατοί με τους λήπτες και προχώρησαν σε μεταμοσχεύσεις. 

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το άρθρο!