Ελλάδα

03/05/2023 - 18:31

Συγκλονιστική ομιλία Γκάλη απευθυνόμενος στους νέους – “Τα γράμματα, η μόρφωση και το ήθος να μείνουν πάντα μαζί σας”

Μία συγκλονιστική ομιλία παρέθεσε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τις δικές του συμβουλές προς όλους τους νέους και τις νέες της χώρας.

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη και της Εθνικής Ελλάδος μίλησε στο πλαίσιο της τελετής αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΤΕΕΦΑ του ΑΠΘ. Κατά την ομιλία του έδωσε απαντήσεις προς όλους τους νέους που τον ρωτάνε ανά καιρούς “πώς να γίνουν επαγγελματίες αθλητές”.

Ο κ. Γκάλης μιλώντας με έμφαση ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους νέους ότι “αυτό που πρέπει να μείνει για πάντα μαζί σας είναι τα γράμματα, η μόρφωση και το ήθος. Γι’ αυτό παιδιά κοιτάξτε να σπουδάσετε”.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γκάλης:

“Σπούδασα και μεγάλωσα στην Αμερική. Δεν είχα την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο. Για μένα αυτή η τιμή είναι ιδιαίτερη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ” ανέφερε εισαγωγικά.

“Έχω την κόρη μου εδώ που είναι αθλήτρια ή μάλλον πρωταθλήτρια. Ήθελα να πω στην κόρη μου και σε όλα τα παιδιά που συναντώ στον δρόμο και με ρωτάνε “πώς έβαλες το καλάθι, πώς έβαζες εκείνο το σουτ, πώς στέκεσαι στον αέρα”. Με ρωτάνε πώς να γίνουν σπουδαίοι παίκτες, ότι θέλουν να γίνουν επαγγελματίες. Τους λέω είναι πάρα πολύ ωραίο να κυνηγάς το όνειρό σου κι εγώ το έκανα. Αλλά να ξέρετε ότι αυτό θέλει πολλές θυσίες, και σκληρή δουλειά. Πρέπει να διαθέτεις το ανάλογο ταλέντο για να γίνεις επαγγελματίας αθλητής.

Αυτό που πρέπει να μείνει για πάντα μαζί σας είναι τα γράμματα, η μόρφωση και το ήθος. Γι αυτό παιδιά κοιτάξτε να σπουδάσετε πρώτα” είπε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο στην αίθουσα.

“Είμαι πολύ συγκινημένος, είναι μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ”, ανέφερε.

Μοιράσου το άρθρο!