Ελλάδα

03/01/2015 - 17:38

Συνελήφθη στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του ενώ είχε πάρει άδεια από τις φυλακές, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε νοικιάσει το σπίτι στην οδό Ασκληπιού και Μερκούρη, μια μονοκατοικία σε απομονωμένη περιοχή, με πλαστά έγγραφα πριν από περίπου δύο μήνες. 
 
Αναφορά στην υπόθεση αυτή κάνει εκτενώς σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος». «Ο Χριστόδουλος Ξηρός το πιθανότερο είναι να μένει σε κατοικία στην Αθήνα και να έχει υποστήριξη από αντιεξουσιαστές που έχουν επαφή με τους "Πυρήνες". Εχουμε ελέγξει πληροφορίες ότι μεταμφιέζεται σε ιερέα ή χρησιμοποιεί άλλες μεταμφιέσεις, χωρίς ωστόσο να το επιβεβαιώσουμε. Οι κινήσεις του είναι ιδιαίτερα περιορισμένες αλλά κάνουμε ειδικό σχεδιασμό για τον εντοπισμό του» έλεγε στο «Βήμα» υψηλόβαθμος αξιωματικός.
 
Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του είχαν βρει άνθρωπο με τον οποίο είχε επαφές. Σε συνδυασμό με παρακολούθηση κλήσεων άρχισαν τις έρευνες στην περιοχή «πόρτα-πόρτα» προκειμένου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι και το έθεσαν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες τρεις ημέρες. 
 
Το μεσημέρι του Σαββάτου μόλις τον είδαν έξω από την οικία έγινε η επέμβαση και τον συνέλαβαν. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόβαλε αντίσταση. Στην κατοχή του βρέθηκε και ένα πιστόλι, γεμάτο, με σφαίρα στη θαλάμη, το οποίο θα σταλεί για εξέταση.
 
Αστυνομικές πηγές σημείωναν πως εμφανισιακά είναι αλλαγμένος σε σχέση με παλαιότερα. Είχε ένα ποδήλατο, είχε βάψει τα μαλλιά του, μια απόχρωση άσπρα προς ξανθά (μια τακτική που είχε χρησιμοποιήσει και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, η Πόλα Ρούπα, για να μη γίνει αντιληπτή και να διαφύγει), είχε μικρό μούσι και γυαλάκια. 
 
Όπως λένε αστυνομικοί, είχε μεταμφιεστεί για να μπορεί να κυκλοφορεί πιο εύκολα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι για τη διαμονή του είχε επιλέξει μια απομακρυσμένη περιοχή με ελάχιστη κίνηση τον χειμώνα. Στην ευρύτερη περιοχή, στα Καλύβια, διέμενε και ο Ν. Μαζιώτης με τη σύντροφό του, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρέπει να υπήρχε σύστημα υποστήριξης από άλλους αντιεξουσιαστές που δεν αποκλείουν να μένουν στην περιοχή.
 
Σε εξέλιξη είναι έρευνες, και οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν με προσοχή στο εσωτερικό του σπιτιού για τον εντοπισμό τυχόν άλλου οπλισμού, κυρίως εκρηκτικών, και αποτυπωμάτων ή άλλων στοιχείων που μπορεί να οδηγήσει τους αστυνομικούς στα ίχνη εκείνων με τους οποίους συνεργαζόταν ο Χρ.Ξηρός όσο διάστημα κρυβόταν.
 
Στην Αντιτρομοκρατική υπήρχε ο φόβος για χτύπημα όσο ήταν εξαφανισμένος ο Χρ. Ξηρός. «Φοβόμαστε όμως μια πιθανή επανεμφάνισή του με ένοπλη επίθεση, σαν αυτή που σχεδίαζε με την αποστολή βόμβας-μαμούθ στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. Υπήρξε τεράστιο λάθος με τη φυγή του πριν από έναν χρόνο και όχι μόνο από τους υπευθύνους των φυλακών Κορυδαλλού και το περιβόητο “ρεβεγιόν”» έλεγε στο «Βήμα» υψηλόβαθμος αξιωματικός. 
 
Πριν από ένα χρόνο είχε σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία καθώς ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δεν έδωσε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική ενώ βρισκόταν σε εννεαήμερη άδεια λόγω των εορτών.
 
Τότε ο δικηγόρος του κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην εξαφάνιση του εντολέα του είπε πως πρόκειται για «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του».
 
Στις 18.30 αναμένεται να μεταβούν οι δικηγόροι του Χρ. Ξηρού στη ΓΑΔΑ για να τον δουν. Αξιοσημείωτο είναι ότι την Παρασκευή άδειασε η πτέρυγα των φυλακισμένων για την υπόθεση της 17Ν –μεταφέρθηκαν στις φυλακές Δομοκού– αλλά ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.
 
Συγχαρητήρια Κικίλια
 
Μέσω twitter έστειλε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας. «ΣYNEΛHΦΘH O XPIΣTOΔOYΛOΣ ΞHPOΣ. TA ΘEPMA MOY ΣYΓXAPHTHPIA ΣTON APXHΓO Δ. TΣAKNAKH KAI ΣTOYΣ ANΔPEΣ THΣ EΛ.AΣ.» έγραφε το tweet του υπουργού, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη στις 18.30 μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
 
tovima.gr

Μοιράσου το άρθρο!