Ελλάδα

13/06/2013 - 13:44

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα για την ΕΡΤ

Στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στη «σκιά» της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε έπειτα από τηλεφώνημα του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έπειτα από την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Περιθώρια μετακίνησης από τις αρχικές θέσεις δεν υπάρχει, καθώς το μήνυμα στους κυβερνητικούς του εταίρους ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω για το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν ξεκάθαρο από τον  από το βήμα του Μεγάρου Μουσικής στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

Από χθες το «φάντασμα» των πρόωρων εκλογών, πλανιέται πάνω από την τρικομματική κυβέρνηση με την κυβερνητική συνοχή να δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά.

Στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ επικρατεί εκνευρισμός και ανησυχία καθώς τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλοςόσο και ο Φώτης Κουβέλης δεν γνωρίζουν αν ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αφού τους χρεώσει την ευθύνη της πτώσης της κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις δεν τους δίνουν περιθώρια πρωτοβουλιών καθώς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο αλλά και μπροστά στο φάσμα της πολιτικής τους εξαφάνισης.

Αν και θα επιχειρηθεί εκτόνωση της έντασης δε είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία αλλά τουλάχιστον θα επιχειρηθεί να βρεθεί μια Σολωμόντεια λύση για να μην φτάσουμε στη ρήξη και στην προσφυγή στις κάλπες. 

 

πηγη: newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!