Ελλάδα

27/10/2012 - 08:51

Τα 2.059 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Τα 2.059 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

&n

bsp;

 
Το HOT DOC φέρνει στη δημοσιότητα τα ονόματα 2.059 Ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού.
 
Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα.
 
Σύμφωνα με το περιοδικό «HOT DOC» του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί το Σάββατο σε έκτακτη έκδοση, πασίγνωστοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι είναι μερικοί από αυτούς που έχουν καταθέσεις στην HSBC και περιλαμβάνται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα αυτή είχε παραδοθεί πριν δύο χρόνια από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Το φως λοιπόν της δημοσιότητας είδαν τα 2059 «τρανταχτά» ονόματα των μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα HSBC και συμπεριλαμβάνονται στη
 
Τί είπε ο Βαξεβάνης στην εκπομπή "Παρά 5"
 
Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στην εκπομπή "Παρά 5", τόνισε ότι ο έλεγχος των στοιχείων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι κατά πάσα πιθανότα φοροκλέφτες.
 
Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι πρόκειται για 2059 καρτέλες, στις οποίες περιλαμβάνονται μόνο τρεις πολιτικοί, εκ των οποίων ο ένας δεν βρίσκεται εν ζωή.
 
Σε ό,τι αφορά τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της λίστας, αναφέρονται, μεταξύ άλλων,η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη (η οποία αναφέρεται και ως Πελέκη και ως Βουλγαράκη), οι εκδότες Γεώργιος Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας, ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, αλλά και η Μαρία Μπόμπολα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, οι κοσμηματοπώλες Κώστας Καίσαρης και Απόστολος Βιλδιρίδης, οι επιχειρηματίεςΠαναγιώτης - Δημήτριος Μαρινόπουλος, Στέφανος Μαρινόπουλος και Κασσάνδρα - Μόσχα Μαρινοπούλου, ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος, η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η επιχειρηματίας Αλίκη Μπενρουμπή, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χαϊτογλου, o βιομήχανοςΚωνσταντινος Χαϊτογλου, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο δραστηριοποιούμενος στα τρόφιμα Νικόλαος Χαϊτογλου, ο εμπορος Βασίλειος Ζούλοβιτς, ο Σταύρος Βανικιώτηςτων πολύτιμων λίθων, η εταιρεία Ιντεραμέρικαν, η εταιρεία Coca Cola 3E, η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση, ο επιχειρηματίας στο χώρο της κλωστουφαντουργίας Γιώργος Ακκάς, ο ασχολούμενος με τις επιχειρήσεις Ορφέας Βεϊνόγλου - Μοσχόπουλος, o Θεόδωρος Βελισσαρόπουλος προϊστάμενος της Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ο Παναγιώτης Αγρανιώτης μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι, ο Βασίλειος Δανιηλίδης οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη, ο Ιωάννης Καραϊτιανός Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών / Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ο Σωτήριος Στυλογιάννηςχειρουργός στην Αθήνα, ο Πετρίδης Πτολεμαίος ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη, οΓιώργος Παπαδημητρίου γυναικολόγος στην Αθήνα, η Iωάννα Σάκκουλα σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα», ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο βιομήχανος Δημήτριος Μυλωνάς, η τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου, ο Αχιλέας Ραξέβσκυ που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενδύματος, ο Ιωάννης Βουράκη, ο ζωγράφος Θεόδωρος Μανωλίδης, ο επενδυτήςΠαναγιώτης Βοϊλης, οι ασχολούμενοι με το κόσμημα Δημήτριος Σαραντόπουλος, Βάλια Σαραντοπούλου και Αλεξανδρος Σαραντόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καϊλης πρώην Διοικητής της ΔΕΗ, o επιχειρηματίας Ηλίας Λαλαούνης, o Αλέξης Σκαναβής, συνεκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» κ.ά.
 
 

Πατήστε πάνω στις εικόνες (λίστες) και διαβάστε όλα τα ονόματα:
 

   
    

 

 

πηγές: hotdoc.gr/newpost.gr/zougla.gr

Μοιράσου το άρθρο!