Ελλάδα

26/11/2021 - 19:27

Tο τελευταίο μήνυμα της 43χρονης - "Δεν εμβολιάστηκα, άκουγα τον έναν και τον άλλο"

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της 43χρονης Θεανούς, η οποία κατέληξε από κορονοϊό στις 24 Νοεμβρίου, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας.

 

Η Θεανώ νόσησε από κορονοϊό, νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στην απλή κλινική και τα ξημερώματα της Δευτέρας διασωληνώθηκε: "Έμεινε τρεις εβδομάδες. Δύο εβδομάδες μέσα και μία εβδομάδα διασωληνωμένη".

Η 43χρονη ήταν μητέρα δύο μικρών παιδιών, όμως ήταν ανεμβολίαστη και για αυτό μετάνιωσε λίγο πριν φύγει από τη ζωή, όπως φαίνεται και στο τελευταίο της μήνυμα.

Το συγκλονιστικό μήνυμά της το ανήρτησε στο Facebook ο αδελφός της, Ανδρόνικος Σιβρόπουλος, με την ελπίδα να διαβαστεί και να γλιτώσει, όπως λέει, έστω κι ένα παιδί την ορφάνια.

 

Αναλυτικά, η ανάρτηση αναφέρει:

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η αδελφή μας Θεανώ ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν διασωληνωθεί και τελικά χάσει τη ζωή της χθες 24/11/2021 στην ΜΕθ Νοσοκομείου Καβαλας. Το βρήκαμε στο κινητό της σε αρχείο word μαζί με αλλά αρχεία που έγραψε για κάθε έναν από εμάς χρησιμοποιώντας την τελευταία δύναμη που της είχε απομείνει ενώ το οξυγόνο της μειώνονταν μέρα με την μέρα.

Παρακαλούμε να το κοινοποιήσετε γιατί έστω και ένα παιδάκι αν γλιτώσει την ορφάνια, η ψυχή της αδελφής μας θα χαμογελάσει από εκεί πάνω που τώρα πια βρίσκεται! Σε αγαπάμε Θεανω μας!!! Υγεία σε όλους του ανθρώπους !

Είμαι 43 χρονών, έχω δύο μικρά παιδάκια, Την Θεοδώρα μου και τον Γιαννάκη μου, είμαι στο νοσοκομείο, στην πτέρυγα covid στην Καβάλα, αν είχα κάνει το εμβόλιο αυτήν την στιγμή μπορεί να μην ήμουν σε αυτήν την κατάσταση.

Λίγο αυτά που άκουγα από τον έναν και τον άλλον λίγο η αναβλητικοτητα μου, δεν το έκανα. Τί κέρδισα ;δεν κέρδισα … το αντίθετο έχασα την ζωή μου, τα παιδιά μου, την οικογένεια μου. Μια φορά μπήκα στο σύστημα και έβαλα τα στοιχεία μου για να το κάνω βγήκε το astra zeneca, άστο λέω άλλη φορά… άλλη πια άλλη; δεν υπάρχει άλλη φορά.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα οι γιατροί το λένε και εμείς δεν ακούμε … ακούμε τον έναν και τον άλλον, που δεν είναι γιατρός, ο καθένας μας έχει ένα γιατρό που εμπιστεύεται. Ας τον ρωτήσει τι γίνεται στα νοσοκομεία…

Έγραψε γράμματα για τα παιδιά, τον άντρα και τα αδέρφια της

"Έχει δύο αγγελάκια 8 και 5 ετών, είναι… ήταν… ήταν 43 χρονών. Κόλλησε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της μέσα σε τρεις εβδομάδες", είπε η νύφη της.

Μέσα από το νοσοκομείο, με όσο οξυγόνο και δύναμη της είχε αφήσει ο κορονοϊός, έγραψε γράμματα για τα παιδιά, τον άντρα και τα αδέρφια της. Είναι οι σκέψεις της τις τελευταίες ώρες πριν υποκύψει στον κορονοϊό. Μια κατάθεση ψυχής που λυγίζει και τον πιο δυνατό.

"Είχε αφήσει μηνύματα για όλους, για τα αδέλφια της από ένα μήνυμα ξεχωριστό, για τον πατέρα της, για τα παιδιά της, για τους γιατρούς που διασωληνώνουν μπροστά στον κόσμο που έχει αυτή την ασθένεια και μπορεί να διασωληνωθούν και αυτοί μετά, αλλά είναι πολύ άσχημο όταν το βλέπει, αυτό εξέφρασε", πρόσθεσε η νύφη της.

"Αντιλήφθηκε πως μια απλή αναβλητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που δεν μπορείς να αντιδράσεις, σε κάτι που δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις", λέει ο αδερφός της 43χρονης. "Μακάρι να ευαισθητοποιηθεί κάποιος και να προλάβει".

Για την 43χρονη Θεανώ, η πλατφόρμα άνοιξε τον περασμένο Μάιο. Ο φόβος της όμως για τυχόν επιπλοκές την κράτησε μακριά από το εμβόλιο.

"Γιατί όπως γράφει και εκείνη στο μήνυμα φοβότανε από αυτά που άκουγε, μετά επειδή είχε και κάποια μικροπροβλήματα φοβότανε προφανώς και για θρομβώσεις και για τέτοια, μετά όταν μπήκε και είδε για το Astra Zeneca δεν ήθελε να κάνει Astra Zeneca, λέει να ξαναμπώ, όταν θα έχουν ανοίξει και θα είναι ελεύθερη επιλογή, το αμέλησε, κόλλησε", είπε η νύφη της.

Είχε ανοίξει μόλις τον δικό της παιδότοπο

Πριν από λίγους μήνες η Θεανώ είχε καταφέρει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Να ανοίξει τον δικό της παιδότοπο για όλα τα παιδάκια που τόσο λάτρευε. Άλλοτε τους ετοίμαζε μικρά πάρτι με cupcakes, εντυπωσιακές τούρτες και διάφορα καλούδια.

Η κηδεία της 43χρονης έγινε σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Μοιράσου το άρθρο!