Ελλάδα

02/12/2013 - 23:26

Θεσσαλονίκη: Τραγικός θάνατος 13χρονης από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

Θεσσαλονίκη: Τραγικός θάνατος 13χρονης από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

yle="text-align: justify;">Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη και ενώ δεν έχει περάσει ένας χρόνος από την τραγωδία των νεκρών φοιτητών στη Λάρισσα, ο θάνατος 13χρονου κοριτσιού, σερβικής καταγωγής, από αναθυμιάσεις που προήλθαν από μαγκάλι.
 

Το άτυχο κορίτσι διέμενε μαζί με την 54χρονη άνεργη μητέρα της σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, όπου και συνέβη το περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα και το μαγκάλι ήταν το μόνο μέσο θέρμανσης για την μητέρα και την κόρη.

 Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., χθες γύρω στις 23:00 το βράδυ, το ΕΚΑΒ ενημέρωσε την 'Αμεση Δράση για περιστατικό αιφνίδιου θανάτου σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ξηροκρήνης, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν πεσμένη στο έδαφος την 13χρονη, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ήδη νεκρή.

Η μητέρα της φέρεται να είχε λιποθυμήσει κι αυτή, αλλά κάποια στιγμή ανέκτησε τις αισθήσεις της, προσπαθώντας να καλέσει σε βοήθεια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος της ανήλικης κοπέλας οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια. Η μητέρα συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη, με εισαγγελική εντολή.

Τρεις μήνες ζούσαν χωρίς ηλεκτροδότηση οι δύο γυναίκες οι οποίες, απογοητευμένες από τις συνθήκες ζωής, είχαν αποφασίσει να γυρίσουν στην πατρίδα τους, τη Σερβία.

«Γνωρίζαμε τη Σάρα από την πρώτη γυμνασίου που είχε έρθει στο σχολείο μας και η ίδια όπως και η μητέρα της, ήταν πάντα πολύ αξιοπρεπείς και καλοντυμένες, χωρίς να δίνουν δηλαδή την εντύπωση ότι είχαν οικονομικά προβλήματα και ζούσαν τόσο καιρό χωρίς ρεύμα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα. Ανέστη. Προσθέτει μάλιστα πώς αν η 54χρονη είχε απευθυνθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν μέσω του δικτύου αρωγής που έχουν αναπτύξει με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!