Ελλάδα

05/06/2013 - 05:41

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον ελληνικού καταμαράν που μετέφερε λαθρομετανάστες στη Σύμη

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον ελληνικού καταμαράν που μετέφερε λαθρομετανάστες στη Σύμη

Πυρ εναντίον ελληνικού σκάφους τύπου καταμαράν το οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δεκαοκτώ λαθρομετανάστες άνοιξε τουρκική ακταιωρός στα ανοιχτά της Σύμης. Οπως έγινε γνωστό, το τουρκικό σκάφος είχε εντοπίσει το μικρό καταμαράν, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι μετέφερε λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα. Εντός των τουρκικών υδάτων το πλήρωμα της ακταιωρού κάλεσε το σκάφος να σταματήσει.

Ο έλληνας καπετάνιος δεν υπάκουσε και συνέχισε τον πλου προς τη Σύμη. Οι τούρκοι πυροβόλησαν εναντίον του σκάφους, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός και παράλληλα ενημέρωσαν σχετικά τις ελληνικές λιμενικές αρχές. Σκάφος του Λιμενικού από τη Σύμη εντόπισε το καταμαράν που στο μεταξύ είχε εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το συνόδευσε έως τον Πανορμίτη της Σύμης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πράγματι μετέφερε δεκαοκτώ λαθρομετανάστες.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του που εξέδωσε τελικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, αναφέρει ότι «σημειώθηκε στη Σύμη περιστατικό λαθροδιακίνησης αλλοδαπών από τις τουρκικές ακτές, με ελληνικό καταμαράν». Στην ανακοίνωση τονίζεται, ότι «αφού προηγήθηκε καταδίωξη του από τουρκική ακταιωρό στα τουρκικά ύδατα, πλήρωμα του πλωτικού λιμενικού σταθμού Σύμης μετά την είσοδο του στα χωρικά ελληνικά ύδατα, ακινητοποίησε και συνέλαβε τους δύο ημεδαπούς διακινητές και τους παράνομους αλλοδαπούς»

Μοιράσου το άρθρο!