Ελλάδα

23/05/2023 - 07:35

Τσίπρας: Αναλαμβάνω τις ευθύνες αλλά φταίνε οι άλλοι!

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του..

 Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. 

Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε: «Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής».

 

Μέχρι εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει, όπως λέει, τις ευθύνες του. Από εδώ και πέρα ρίχνει το μπαλάκι στους άλλους για τη συντριβή των ποσοστών του. Δεν φταίει ούτε η αντιπολίτευση που (δεν) έκανε σε βασικά ζητήματα, ούτε η προηγούμενη διακυβέρνηση του. Φταίνε οι άλλοι: 

«Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι».

Την ίδια που τα δηλώνει αυτά δεν εγκαταλείπει προφανώς τον στόχο να αποτελεί τον έναν από τους δύο πόλους τους δικομματισμού, που συμφωνούν στα βασικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον Τσίπρα, θα λειτουργεί «ως ο βασικός κορμός» «των προοδευτικών δυνάμεων». Η αγωνία του είναι «να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού», δηλαδή τον δικομματισμό τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη θέση του να παραμείνει το δίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. .

 

https://www.imerodromos.gr/

Μοιράσου το άρθρο!