Ελλάδα

12/08/2015 - 18:33

Τσίπρας: Θα έχουμε συμφωνία παρά τις τρικλοποδιές- Αιχμές εντός και εκτός από τον Πρωθυπουργό

yle="text-align: justify;">«Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που επιχειρούν ακόμα και στο και 5' να μας βάλουν ορισμένοι, θα φθάσουμε σε συμφωνία...» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά τη συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου. 

 
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Οι αιχμές του πρωθυπουργού στόχευαν τόσο εντός, όσο κυρίως προς το εξωτερικό.
 
Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα κερδίσει  το στοίχημα της επιστροφής στην ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η πολιτική της  βασίζεται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
 
«Αυτό που είδαμε το τελευταίο διάστημα ως μια σύγκρουση της Ελλάδας, κρύβει μια βαθιά τομή για την Ευρώπη», ανέφερε και πρόσθεσε πως συγκρούστηκε η συντηρητική αντίληψη της Ευρώπης με τον προοδευτισμό. Κάποιοι θέλουν να αναδιατάξουν την ευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν θα τους δώσει την αφορμή και στο τέλος θα διαψευστούν. Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες... Θα πετύχουμε την ανοικοδόμηση της χώρας».
 
Αναφερόμενος στα εσωτερικά είπε ότι πρέπει «να αλλάξουμε κι εμείς δίνοντας σκληρή μάχη εντός, ανατρέποντας όλα όσα έφεραν την Ελλάδα εδώ».
 
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να δώσουμε τη μάχη εντός της χώρας, ενάντια στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα εδώ», τόνισε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ανατρέψουμε σταδιακά αυτή την κατεύθυνση, με σχέδιο και με αγώνα και με δεδομένους τους αρνητικούς συσχετισμούς στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».
 
Οι κρίσεις ξεπερνιούνται με ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών, δήλωσε από την πλευρά του αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σπίρτζης.
 
Ενδιαφέρον, πάντως,  είχε το σχόλιο που έκανε ο Αλ. Τσίπρας στις κάμερες για την «επαγγελματική σύνθεση» της κυβέρνησης: «Το θετικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει πολλούς μηχανικούς. Από οικονομολόγους καήκαμε...»
 
Οι πλήρεις δηλώσεις του Πρωθυπουργού έχουν ως εξής:
 
«..Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν ακόμα και στο και πέντε, να βάλουν στο δρόμο μας, παραμένω αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη Συμφωνία και στη δανειακή στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα.
 
Και πιστεύω, πλέον πια, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, όλες οι προθέσεις έχουν γίνει φανερές και αναφέρομαι στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ούτε οι αδυναμίες της Ευρώπης μπορούν να κρυφτούν, αλλά ούτε και οι προθέσεις των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι όσοι έχουν τελικά κρυφό πόθο, κρυφό σχέδιο να αναδιατάξουν την ευρωζώνη παίρνοντας αφορμή από την Ελλάδα, δεν θα το καταφέρουν, η Ελλάδα δεν θα τους δώσει αφορμή και σε τελική ανάλυση θα διαψευστούν.
 
Διότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα, είναι ένα εγχείρημα που πρώτα από όλα αφορά τους λαούς όλης της Ευρώπης και τη δυνατότητα τους να ζουν σε καθεστώς κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Αυτό που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ως μια σύγκρουση της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης για να διεκδικήσει το δίκαιο του στην πραγματικότητα κρύβει από πίσω μια πολύ βαθιά τομή ιδεολογική και πολιτική μέσα στην Ευρώπη, και μια σύγκρουση μιας συντηρητικής αντίληψης για το μέλλον της Ευρώπης σε αντίθεση με μια προοδευτική αντίληψη που θέλει την Ευρώπη των λαών, απέναντι στην Ευρώπη συγκεκριμένων συμφερόντων, στην Ευρώπη που θα κινείται με μοναδικό γνώμονα μια νεοφιλελεύθερη λογική και αντίληψη
 
Πιστεύω ότι θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και από εκεί και πέρα θα είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας μακράς διαδικασίας, αλλά διαδικασίας ανάκαμψης, ανάταξης και ανοικοδόμησης της χώρας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εξόδου από τη κρίση, αλλάζοντας όμως κι εμείς…»
 
 
πηγή: www.tanea.gr
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!