Επιστήμη - Τεχνολογία

30/06/2016 - 09:46

Αλλάζει τον τρόπο αναβάθμισης των Windows η Microsoft

yle="text-align: justify;">Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από πληθώρα καταγγελιών σχετικά με την «εξαναγκασμένη» αναβάθμιση στα 10, κάτι που πολλοί χρήστες έχουν χαρακτηρίσει ως «απεχθές τέχνασμα»

 
Πιο «σαφείς επιλογές» θα προσφέρει πλέον η Microsoft στους χρήστες που θέλουν ή όχι, να κάνουν αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, τα Windows 10.
 
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από πληθώρα καταγγελιών σχετικά με την «εξαναγκασμένη» αναβάθμιση στα 10, κάτι που πολλοί χρήστες έχουν χαρακτηρίσει ως «απεχθές τέχνασμα».
 
Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσόν των 10.000 δολαρίων σε μια γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μετά από καταγγελία της ίδιας, ότι η αναβάθμιση ξεκίνησε χωρίς την έγκρισή της, κάτι που κατέστρεψε τον υπολογιστή της στον οποίο βασιζόταν για τη διαχείριση της επιχείρησής της.
 
Τους τελευταίους μήνες, στην προσπάθειά της να επιταχύνει την αναβάθμιση στα Windows 10, η Microsoft είχε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζητούσε από τους χρήστες, εάν ήθελαν, να προχωρήσουν στην εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. Η ενημέρωση που περιείχε την αναβάθμιση στα Windows 10 χαρακτηριζόταν ως «σημαντική», κάτι που συνήθως πρόκειται για κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας.
 
Εάν στο παράθυρο που αναδυόταν και ενημέρωνε για την αναβάθμιση, ο χρήστης πατούσε το κόκκινο «Χ» ώστε να κλείσει, η διαδικασία δεν ξεκινούσε άμεσα. Ωστόσο, προγραμματιζόταν ώστε να ξεκινήσει αυτόματα αργότερα.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Microsoft ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αλλάξει η διαδικασία, αφού παραδέχτηκε ότι προκάλεσε μεγάλη σύγχυση.
 
«Η νέα εμπειρία έχει πλέον πιο σαφείς επιλογές που αφορούν στην αναβάθμιση, όπως, το να επιλέγεται ο χρόνος ή να απορρίπτεται εντελώς η δωρεάν αυτή προσφορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τέρι Μίερσον, υπεύθυνος για το τμήμα των Windows και συσκευών της Microsoft.
«Εφόσον επιλεγεί το κόκκινο "Χ" στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, αυτό θα κλείσει και θα εμφανιστεί μια υπενθύμιση μετά από μερικές ημέρες. Συνεχίζουμε να συνιστούμε σε όλους μας τους πελάτες μας να αναβαθμίσουν τα Windows 10, προτού λήξει η δωρεάν προσφορά στις 29 Ιουλίου».
 
Μέχρι στιγμής, περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές έχουν αναβαθμιστεί ή χρησιμοποιούν τα Windows 10.
 
 
πηγή: www.protothema.gr

Μοιράσου το άρθρο!