Επιστήμη - Τεχνολογία

30/01/2014 - 19:00

Η Google πούλησε τη Motorola στη Lenovo

style="text-align: justify;"> 
Αποκομίζοντας 2,91 δισ. δολάρια, η Google προχώρησε σε πώληση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Motorola Mobility στην κινεζική κατασκευάστρια υπολογιστών Lenovo.
 
Αιφνιδιαστική κίνηση χαρακτηρίζουν αναλυτές και δημοσιογράφοι, την ανακοίνωση της Google ότι παραχωρεί το τμήμα κινητών της Motorola στη Lenovo. Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Google είχε αγοράσει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έναντι 12,5 δισ. δολαρίων.
 
Η τωρινή εξαγορά αναμένεται να βοηθήσει τη Lenovo να επεκτείνει τις πωλήσεις νέων κινητών τηλεφώνων εκτός Κίνας, με την επωνυμία της Motorola η οποία στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πιο αναγνωρίσιμη διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο, η Lenovo θα έχει τη δυνατότητα να εισχωρήσει πιο “βαθιά” στις αγορές των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της Ευρώπης.
 
Με ανακοίνωσή του, ο ιντερνετικός κολοσσός εξήγησε την απόφασή του με τη δικαιολογία ότι «η αγορά των smartphone είναι πολύ ανταγωνιστική». Παρά την πώληση, η Google θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των πατεντών της Motorola και ορισμένα ερευνητικά πρότζεκτ, όπως μία πλατφόρμα ανάπτυξης συναρμολογούμενων smartphone.
 
Η κίνηση αυτή καθιστά τη Google “εκτός παιχνιδιού” όσον αφορά την κατασκευή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, κάτι που σημαίνει πως από εδώ και στο εξής θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στη βελτίωση του λειτουργικού της Android, όπως και στις υπηρεσίες της που ενσωματώνονται σε αυτό.
 
Επίσης, με δήλωσή του στο BBC, ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας ξεκαθάρισε πως η Google δεν πρόκειται να πουλήσει τα υπόλοιπα τμήματά της που κατασκευάζουν hardware, όπως για παράδειγμα τα “έξυπνα” γυαλιά.
 
Η συναλλαγή αναμένεται τώρα να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Κίνας.
 
πηγή: www.econews.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!