Επιστήμη - Τεχνολογία

26/06/2014 - 20:06

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ιδεών πράσινης τεχνολογίας

style="text-align: justify;"> 
H Chrysalis LEAP και η EY φέρνουν σε Ελλάδα και Κύπρο  το CleanLaunchpad, τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας.
 
Η Chrysalis LEAP, με τη χορηγία και συνεργασία της ΕΥ Cyprus, ανακοινώνει την έναρξη του CleanLaunchpad, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού διαγωνισμού ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας (cleantech), στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός διοργανώνεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική καινοτομία. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Δανία και η Ολλανδία.
 
Η Chrysalis LEAP θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από Ελλάδα και Κύπρο μέχρι και τις 23 Αυγούστου. Έπειτα, θα γίνει επιλογή 10 ιδεών που θα συμμετέχουν στο bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 13-14 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει mentoring, μαθήματα από έμπειρους επαγγελματίες, networking και προετοιμασία για τον εθνικό τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.
 
Στον εθνικό τελικό οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα δώσει χρηματικό έπαθλο στις τρεις καλύτερες ομάδες και την ευκαιρία να συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Οκτωβρίου στη Βαλένσια στην Ισπανία. Ο μεγάλος νικητής του CleanLaunchpad θα λάβει το ποσό των 10,000€.
 
Οι ιδέες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν τα ποσά των 5,000€ και 2,500€ αντίστοιχα. Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα acceleration του Climate-KIC, που περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εμπορικοποιήσουν την ιδέα τους χρησιμοποιώντας μέχρι και 95,000ΕΥΡ έκαστος ως αρχικό κεφάλαιο.
 
«Είμαστε πολύ περήφανοι που το Climate-KIC μας εμπιστεύτηκε με τη διοργάνωση του CleanLaunchpad στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την αξία του acceleration από πρώτο χέρι μέσω της δικής μας συμμετοχής στο πρόγραμμα του Climate-KIC μετά τη νίκη μας σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το 2012 με το πρόγραμμα ENERMAP. Το 2013, με την ίδρυση της Chrysalis LEAP στην Κύπρο, μοιραστήκαμε τη γνώση μας και τώρα είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτή την ευκαιρία να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους επιχειρηματίες να διαγωνιστούν για μια θέση στο Climate-KIC!» δηλώνει ο  ιδρυτής της Chrysalis LEAP, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης.
 
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της EY Cyprus, χορηγός της Chrysalis LEAP, Κυπρούλα Παπαχριστοδούλου, επεσήμανε οτι  «η EY Cyprus στηρίζει θερμά την επιχειρηματικότητα εδώ και δεκαετίες. Δηλώνει πάντα παρούσα σε νέες  πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στην εξεύρεση καινοτόμων ιδεών που μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιουργούνται από τις κλιματικές αλλαγές. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας».
 
Για πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και για συμπλήρωση αιτήσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://cleanlaunchpad.eu/application-form/
 
Σημειώνεται ότι η Chrysalis LEAP (Launching Entrepreneurship Acceleration Platform) είναι ο πρώτος κυπριακός οργανισμός που εκπαιδεύει νεοφυείς εταιρείες παρέχοντάς τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να μετατρέψουν τις ιδέες τους στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών σε σταθερές, αναπτυσσόμενες και εμπορικές επιχειρηματικές ιδέες.
 
 
πηγή: www.sigmalive.com
 

Μοιράσου το άρθρο!