Εργασία

22/03/2011 - 08:35

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την Ανεργεία

Κρίση ανεργίας απειλεί τα νησιά μας.  -Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων τώρα! Στα 11.811 άτομα, ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι στην περιφέρεια Β. Αιγαίου τον Φλεβάρη του 2011. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί, περίπου, στο 16,07% του εργατικού δυναμικού της περιφέρειας (ΕΣΥΕ 2001 = 73.500).
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανά μήνα (1ος 2010 – 2ος 2011) Οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας και των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας, η κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας οδηγούν σε πρωτοφανή ύφεση, σε απόλυτη καταστροφή τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες και σε αύξηση τα ανεργίας. Η συμμαχία κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ με την ταξική της πολιτική, θέλει να περάσει τα βάρη της κρίσης σε όλους εμάς! Η κύρωση και η εφαρμογή του «συμφώνου για το ευρώ», που καταδικάζει όλους τους λαούς της Ευρώπης σε διαρκή λιτότητα και μειώσεις μισθών, θα οδηγήσει στην αύξηση ακόμα περισσότερο της ανεργίας και της φτώχειας στα νησιά μας.
  • Αυτή η πολιτική υποθηκεύει το μέλλον όλων μας!
  • Υποθηκεύει το μέλλον του νησιού μας!
Τώρα πρέπει να τους σταματήσουμε! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, οργανώνουμε επιτροπές αγώνα! Αντιστεκόμαστε στην πολιτική τους! Οικοδομούμε ένα πολύμορφο και κοινό μέτωπο αντίστασης σε όλη τη Λέσβο! ñ      Για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ!
  • Για να υπερασπίσουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και όχι τα προνόμια των λίγων και εκλεκτών!
  • Διεκδικούμε μια ανάπτυξη του νησιού που θα δίνει προτεραιότητα στην απασχόληση και θα ικανοποιεί πρώτα και κύρια τις ανάγκες μας!
  • Φορολόγηση των πλουσίων και ενίσχυση των πόρων προς τα νησιά.
  • · Μείωση των στρατιωτικών δαπανών, αξιοποίηση των πόρων που απελευθερώνονται για την ανάπτυξη των νησιών!
     

Μοιράσου το άρθρο!