Εργασία

02/03/2012 - 18:14

Ημερίδα για "ΤΟΠΣΑ" και "Κοινωφελή Εργασία" από την Περιφέρεια

yle="text-align:justify;">Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα το πρωί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για τα προγράμματα «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)», «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠ-ΕΚΟ)» και «Κοινωφελής Εργασία».

Την ημερίδα που συντόνισαν ο Προϊστάμενος ΕΠΑΝΑΔ κ. Ντίνας, το στέλεχος ΕΥΣΕΚΤ κ. Κουρούση και στελέχη του Υπουργείου Εργασίας που διαχειρίζονται τα παραπάνω προγράμματα και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία της πρόσκλησης «ΤΟΠΣΑ» που θα «τρέξει» η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η διαχειριστική επάρκεια του προγράμματος αλλά και το υπόδειγμα του Σχεδίου Δράσης του. Παράλληλα ανακοινώθηκε για όλους τους ενδιαφερομένους, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προκηρύξει την έναρξη του προγράμματος στις 15 Μαρτίου αλλά και ότι αναμένεται να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες, στο αμέσως επόμενο διάστημα στη Χίο και στη Σάμο, προκειμένου να ενημερωθούν και οι εκεί ενδιαφερόμενοι αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετέχουν και συγκροτούν στην αναπτυξιακή ετούτη σύμπραξη.

Για το πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας» που ήδη έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα στοιχεία του προγράμματος, η πρόοδος υλοποίησής του, καθώς και τα επόμενα στάδια και ενέργειες που απαιτούνται για την ένταξη πράξεων στο Ε.Π.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηρακλής Βερβέρης στο σύντομο χαιρετισμό του στην ημερίδα, τόνισε ότι η ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια πλησιάζει την εκρηκτική διάσταση που έχει πάρει στατιστικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο σχολίασε ότι «η εφαρμογή των προγραμμάτων “ΤΟΠΣΑ” και “Κοινωφελούς Εργασίας” μπορούν να δώσουν μια βαθιά ανάσα στους ανέργους και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Μοιράσου το άρθρο!