Εργασία

16/11/2011 - 14:05

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης απαντάει στο "ανώνυμο και χυδαίο" Lesvosnews

H απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο Lesvosnews. 

Ποιοι  “Πυροβολούν” την Αλήθεια  στο Νοσοκομείου Μυτιλήνης ;

Απάντηση στο ανώνυμο και χυδαίο σχόλιο του www.Lesvosnews.net με το οποίο ο συντάκτης ανέλαβε την υπεράσπιση της διοίκησης Νοσοκομείου και παράλληλα να  συκοφαντήσει τους δύο συλλόγους (ιατρών και λοιπών εργαζομένων).  (http://lesvosnews.net/2011/11/07/nmk/)

-          Το σχόλιο επικαλείται «αρκετά επώνυμα e-mail» εργαζομένων του νοσοκομείου που επακολούθησαν την καταγγελία των συλλόγων για αυταρχισμό, όμως ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.

-          Η καταγγελία προς τον διοικητή έγινε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση Γενικής Συνέλευσης και μάλιστα από τις πλέον μαζικές. Εμείς περιμένουμε έστω (1) ΕΝΑ επώνυμο e-mail που να αμφισβητεί έστω και (1) ΜΙΑ λέξη από τα καταγγελλόμενα των συλλόγων.

-          Επειδή ο γκαιμπελίσκος που συνέταξε το σχόλιο ρωτά και ξαναρωτά τι είναι ψέμα από όσα αναφέρει εμείς του απαντούμε ΟΛΑ.

-          Εμείς καταγγείλαμε με γεγονότα ότι  βιώνουμε ένα ασφυκτικό κλίμα τρομοκράτησης από την μεριά της διοίκησης που δεν έχει προηγούμενο. αναφέραμε ότι σε κάθε ευκαιρία θυμίζει στους εργαζόμενους ότι «…υπάρχει και η εφεδρεία…», «…να μάθουμε να δουλεύουμε με 250€…», ότι επανειλημμένα κατά την διάρκεια της κινητοποίησης μας  προσπάθησε να  τρομοκρατήσει εργαζόμενους που είχαν ενεργητική συμμετοχή  ζητώντας  τα  στοιχεία τους!!! κ.α. Αντί να δοθεί απάντηση επί αυτών ο αφηγητής της επιχειρηματολογίας της διοίκησης βάζει στο στόμα μας πράγματα που ουδέποτε έχουμε πει, όπως:

  • «“Πυροβολούν” το νέο Διοικητή καταλογίζοντάς  του ανεπάρκεια»
  • «το ελληνικό δημόσιο του πληρώνει τα έξοδα σπιτιού στη Μυτιλήνη»

-          Το μενού συνεχίζει με μπόλικο λαϊκισμό με έγκυρες πληροφορίες εργαζομένων  που είναι σε θέση να ανοίξουν το ψυγείο του διοικητή, και να μπουν στη κουζίνα να δουν ότι φτιάχνει μόνος τον καφέ του και μια σειρά άλλα φαιδρά.

-          Κεντρική βέβαια θέση στο χυδαιολόγημα έχει η συκοφάντηση:

  1. 1.      «ότι κάποιοι θέλουν να διαβάλουν το νέο Διοικητή γιατί τους «χάλασε» συνήθειες πολλών ετών που έχουν να κάνουν με τη «λούφα» και την «διαφάνεια». Εδώ και αρκετές μέρες ο εργασιακός χώρος του Νοσοκομείου “βράζει”». 
  2. 2.      «Ο πρώτος τομέας σύγκρουσης της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου ήταν το τσιγάρο… ότι θέλησε να εφαρμόσει  το Νόμο».
  3. 3.      «Όμως ο μεγάλος πόλεμος και τα χτυπήματα στο νέο Διοικητή ξεκίνησαν όταν θεσπίστηκαν περισσότερες δικλίδες ασφαλείας για διαφάνεια στις προμήθειες των νοσοκομείων. Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους… (μπλόκο σε παρτίδα 60.000 ευρώ για  ορθοπεδικό υλικό…)»
  4. «Η πρόθεση της νέας Διοίκησης να μετακινήσει  υπαλλήλους που κάθονται… σε τμήματα που έχουν δουλειά και τρέξιμο αποτέλεσε αιτία πολέμου για τους συνδικαλιστές».

Καταρχήν ελπίζουμε ο συντάκτης να είναι σε θέση να αποδείξει όταν χρειαστεί όσα καταγγέλλει.  Ωστόσο εμείς απαντάμε:

  1. ποτέ δεν τέθηκε θέμα τσιγάρου από κάποιο συνδικαλιστικό όργανο και βεβαίως «το κάπνισμα  δεν μπορεί να επιτρέπετε  μέσα στο νοσοκομείο» και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είχε απόλυτη εφαρμογή.  Το μοναδικό θέμα  που τέθηκε από εργαζόμενους είναι ότι δεν είναι λογικό να απαγορεύεται στην αυλή!!!, ότι το νοσοκομείο είναι ένας εξαιρετικά στρεσογόνος χώρος για ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει κάποιος χώρος κατάλληλος για τον σκοπό αυτό.
  2. Χαιρετίζουμε οποιαδήποτε ενέργεια βάζει φρένο στα τρωκτικά που λυμαίνονται την υγεία (φακελάκια, προμήθειες κλπ). Ζητάμε το μπλόκο στην παρτίδα των 60.000 ευρώ για  ορθοπεδικό υλικό να μην σταματήσει εκεί αλλά να καθίσουν και κάποιοι   στο σκαμνί. Ελπίζουμε  αυτή η είδηση να μην έχει μόνο, επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και να μην έχει την τύχη του σκανδάλου με τα Οξυγόνα.
  3. Σε όλες τις διοικήσεις τα τελευταία 8 τουλάχιστον χρόνια έχουμε θέση το θέμα εργαζομένων που κάνουν αλλότρια καθήκοντα ή που δεν εργάζονται στο νοσοκομείο όπως θα έπρεπε, μέχρι σήμερα καμιά από αυτές ούτε η σημερινή δεν έχει ανταποκριθεί. Ως εκ’ τούτου η πρόθεση της νέας Διοίκησης να μετακινήσει  υπαλλήλους στην παραπάνω λογική, για την ώρα  παραμένει, απλώς πρόθεση.
  4. Τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν είναι για να υποστηρίζουν ιατρικά, νοσηλευτικά ή άλλα λάθη και παραλείψεις, δεν είναι για να συγκαλύπτουν παραβατικές συμπεριφορές,  όμως δουλειά των σωματείων μας είναι να αποκαλύπτουν την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις γεννά τα λάθη και τις αστοχίες.
  5. Δεν μας ενδιαφέρει ο παλαιοκομματικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός που εξέθρεψε κηφήνες και διαπλεκόμενους. Ο σύλλογος μας είναι ίσως ο μόνος που κατήγγειλε ρουσφετολογικές προσλήψεις όταν η συνήθη πρακτική είναι «αφού οι προσλήψεις έστω με ρουσφέτια θα βοηθήσουν η δουλειά να επιμεριστεί σε περισσότερους εργαζόμενους δεν μιλάμε για το θέμα». Με την ευκαιρία όμως λέμε ότι επειδή για αυτή την κατάσταση δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι αλλά οι κυβερνητικοί κάθε φορά κομματάρχες, όταν τεθεί θέμα εφεδρείας ή απόλυσης θα υπερασπιστούμε μέχρι και την τελευταία θέση εργαζόμενου.
  6. Στις κρίσεις διοικητών, ο προηγούμενος διοικητής αναβαθμίστηκε γιατί το νοσοκομείο αξιολογήθηκε και κατετάγη 2ο σε όλη την Ελλάδα. Ρωτάμε λοιπόν μπορεί αυτό να είναι έργο -μόνο- ενός διοικητή με θητεία  μικρότερη από 1,5 χρόνο; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος, ο οποίος και ευχαρίστησε το προσωπικό για τις προσπάθειες του κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του. Με αυτό δεν ισχυριζόμαστε ότι το νοσοκομείο έχει λύσει τα προβλήματα του ή ότι δεν υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, άλλωστε εμείς πρώτοι αναδεικνύουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε να λυθούν.
  7. 7.      Είναι βέβαιο ότι εδώ και μέρες ο εργασιακός χώρος του Νοσοκομείου “βράζει” όχι γιατί υπάρχει αντίδραση στις ενέργειες του συλλόγου αλλά γιατί στην ιστοσελίδα του www.sernomy.gr έχει αναρτηθεί το Λιβελογράφημα του Lesvosnews.net. ως απόδειξη ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται»

Τέλος πιστεύουμε ότι το μοναδικό σωστό σχόλιο του Lesvosnews.net είναι ότι «είναι  λάθος της διοίκησης  που δεν ακόμη δεν έχει απαντήσει …», γιατί η διοίκηση οφείλει να πάρει θέση κατά πόσο ευσταθούν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα.

Θέλουμε λοιπόν να ζητήσουμε από τον διοικητή, να μην αναζητά την αναγνώριση και την υποστήριξή σε ανώνυμα χυδαιολογήματα  αλλά στους εργαζόμενους. Να εγκαταλείψει τον αυταρχισμό και να συμβάλει στην κατεύθυνση παροχής υψηλού επιπέδου υγείας,  δωρεάν και δημόσιας. Σε αυτό τον δρόμο θα είμαστε συνοδοιπόροι.

Μυτιλήνη 16-11-11

Το ΔΣ  του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης

-------------------------

Απάντηση Lesvosnews

Καλό θα είναι οι συνδικαλιστές να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματά τους και λιγότερο με το Lesvosnews

Αλλά μια και μπήκαν στο κόπο να απαντήσουν (μετά από 10 μέρες!!!) ας απαντήσουμε και εμείς...

Οι αναγνώστες  ας βγάλουν το συμπέρασμα ποιο κείμενο είναι λιβελογράφημα και ποιο όχι.  Χαιρόμαστε επίσης που το κείμενό μας είναι η αιτία που ο χώρος του Νοσοκομείου βράζει.... και εμείς που νομίζαμε ότι βράζει λόγω προβλημάτων.

Ας ξεκινήσουμε από το "ανώνυμο και χυδαίο". Καλό θα είναι να ξέρει ο συντάκτης της ανακοίνωσης ότι το Lesvosnews.net δεν είναι καθόλου ανώνυμο. Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας  και μπορεί να έχει στη διάθεσή του όλα μας τα στοιχεία.  Η λέξη "χυδαίο" αν δεν ξέρει τι σημαίνει ας ανοίξει κανένα λεξικό και τότε ίσως ανακαλέσει το χαρακτηρισμό του.

Μας ζητάει ο συντάκτης της ανακοίνωσης να του πούμε ποιοι μας έστειλαν e-mail.  Συγνώμη αλλά ρουφιάνοι δεν θέλουμε να γίνουμε!

Για το κάπνισμα έχουν υπάρξει δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο πριν από τη δική μας δημοσίευση οπότε δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρουμε για το Διοικητή του Νοσοκομείου (σπίτι, ψυγείο στο γραφείο, καφέδες) αποδείχτηκαν αληθινές και πριν μερικές ημέρες αναφέρθηκαν και στην εφημερίδα "Τα  Νέα της Λέσβου". Αν αυτό για το συντάκτη της ανακοίνωση είναι λαϊκισμός για εμάς  είναι ήθος.

 Είναι ευχάριστο που ο Σύλλογος Εργαζομένων είναι υπέρ της διαφάνειας και ενάντια στα τρωκτικά. Μια που και ο Διοικητής έχει την ίδια άποψη ας συνεργαστεί μαζί του...

Επειδή ο συντάκτης της ανακοίνωσης λόγω φόρτου εργασίας δεν διαβάζει εφημερίδες του παραθέτουμε το δημοσίευμα του  ΕΜΠΡΟΣ

Στο πλευρό του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, τάχθηκε χθες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ διοίκησης και Συλλόγου Εργαζομένων για την κατάληψη των ταμείων και των γραφείων Διοίκησης του Νοσοκομείου. Ο κ. Κατσιφαράκης ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα σε περίπτωση που δε διακόψουν την κατάληψη, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι καταγγέλλουν την «αυταρχική» στάση του, που - όπως αναφέρουν - δημιουργεί καθεστώς «απειλών και εκφοβισμού» στο Νοσοκομείο. «Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης υπήρχε ένα μεγάλο διοικητικό κενό στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, με μια ταυτόχρονη επικράτηση ενός ομιχλώδους τοπίου σχετικά με τις νοσηλευτικές κλινικές αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των υπαγομένων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Ο διορισμός του κ. Κατσιφαράκη, σε συνδυασμό με την έλευση της νέας διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κ. Σουλτάνας Ρεπάνη, από το Θριάσιο Νοσοκομείο, αποτέλεσε έναν ελπιδοφόρο συνδυασμό για την αποτελμάτωση της ισχύουσας κατάστασης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτών. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι τόσο ο κ. Κατσιφαράκης, όσο και η διευθύνουσα του Νοσοκομείου, ζήτησαν τη βοήθεια της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας, ως επίσημων εκπροσώπων των νοσηλευτών, ώστε να ξεκινήσουν από την αρχή την οργάνωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Σημειώνεται δε ότι, από τις πληροφορίες που έχουν, η σχέση της διοίκησης με τους νοσηλευτές βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, με διάθεση συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. «Τόσο ο κ. Κατσιφαράκης, όσο και η κ. Ρεπάνη, προέρχονται από τον κλινικό χώρο δυο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής (Τζάνειο, Θριάσιο) και επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως απλοί στρατιώτες του συστήματος, γεγονός που τους κατέστησε ικανούς να γνωρίζουν κάθε πτυχή του υγειονομικού συστήματος», τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτών, που απευθύνει παράλληλα έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για στήριξη και συμπαράσταση στο νέο διοικητή, «χωρίς μικροπολιτικές έριδες και εμπλοκές λόγω κατεστημένων τοπικών και συντεχνιακών μικροσυμφερόντων».

Αλήθεια  η ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας δεν σας εκθέτει ???  Οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματά  τους.

Ασφαλώς και οι προσλήψεις στο χώρος της υγείας είναι επιτακτική  ανάγκη. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν πρέπει να γίνει μια πιο ορθολογική διαχείριση του προσωπικού; Αυτή τη διαχείριση θα την κάνουν ή συνδικαλιστές ή η Διοίκηση;  Γιατί υπάρχει τόση αντίδραση σε αυτό το θέμα. Και υπάρχει αντίδραση που ξεφεύγει από τα όρια...

Καλό θα είναι οι Συνδικαλιστές του Νοσοκομείου να ακούσουν και λίγο την κοινή γνώμη. Καλό θα είναι οι συνδικαλιστές να ακούσουν και τη γνώμη επικρατεί στον ιατρικό χώρο για το Νοσοκομείο μας. Καλό θα είναι να κάνουν λίγο αυτοκριτική και να μην αρκούνται σε ένα στείρο συνδικαλισμό. Ο εχθρός δεν είναι ούτε ο Διοικητής ούτε το Lesvonsews. Ο εχθρός είναι ένα φαύλο σύστημα που μας έχει αναθρέψει! ΟΛΟΥΣ!

Επίσης μια που ανοίξαμε το θέμα της υγείας σας,  θέτουμε υπόψη του Συλλόγου  και μερικές παραμέτρους που έχουν τεθεί προς συζήτηση στον ιατρικό χωρό... έτσι για να γίνει διάλογος....

1.Τα 4 κρεββάτια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, με κοστολόγιο +50% επιπλέον αυτού που πληρώνουν τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, είναι και αναπτυξιακός παράγοντας στο νησι διασφάλιση υπηρεσιών υψηλού τουρισμου). 2. Ιατρικά σφάλματα και δικαστικές διεκδικήσεις πολιτών/παθόντων κατά νοσοκομείου : καμιά κουβέντα και κανένα σχόλιο απο τους συνδικαλιστές ιατρούς; ΓΙΑΤΙ; 3.Χαμηλή πληρότητα κλινών στο Βστάνειο (μέσος όρος 53-55% κατ'έτος! Γιατί; και που υπάρχει εντατικοποίηση εργασίας όταν με όλες τις οργανικές θέσεις καλυμμένες έχουμε τους μισούς νοσηλευόμενους; 4. Εργασιακή εφεδρεία: Η παραπληροφόρηση προς άγραν ακροατών! Καμία και κανένας εργαζόμενος του τομέα Υγείας Πανελλαδικά δεν κινδυνεύει απο εργασιακή εφεδρεία, έχει ξεκαθαριστεί απο εγκύκλιο του υπουργού υγείας κ.Λοβέρδου.  Γιατί αυτή η τρομολολαγνεία;  ποιόν εξυπηρετεί; 5. Πεντάευρο: οι γιατροί το αρνούνται (δικαίωμά τους) αλλά αποτελεί νόμο του κράτους. Όταν οι ίδιοι επικαλούνται την τήρηση των νόμων του κράτους υπέρ τους, επιλέγουν ταυτόχρονα -επιφυλλάσουν στον εαυτό τους το δικαίωμα- να μην τηρούν άλλους νόμους; 6. Πεντάευρο: απο αυτό μπορουν και πληρόνονται υπερβάσεις των εφημεριών τους-σε πόσες απο αυτές είναι παρόντες ή παρούσες; Γιατί δεν αρνούνται την είσπραξη των χρημάτων αυτών που προέρχονται απο το 5ευρο;

Μοιράσου το άρθρο!