Εργασία

23/03/2011 - 14:41

Τέλειωσε η προγραμματισμένη κατάληψη στο Δήμο Λέσβου...

Ένα μικρό σχόλιο από το Lesvosnews:  πρώτη φορά είδαμε κατάληψη που ΟΛΟΙ στη Μυτιλήνη ήξεραν ότι θα διαρκέσει 3 ημέρες... Παιχνιδάκια Αντιδημάρχων και Εργαζομένων!!!!  Αλλά σε λίγο θα είναι αργά....  Θα το καταλάβουν με τα κακά μαντάτα από το Υπουργείο Εσωτερικών !!! Η ανακοίνωση των εργαζομένων:
Η ενότητα και η μαχητικότητα μας έφερε αποτελέσματα και μετά από τρείς μέρες κατάληψης ο Δήμαρχος Λέσβου σε συνάντηση με την διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου και του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει σήμερα και αύριο την οφειλόμενη μισθοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου χρόνου και των Νομικών Προσώπων. Ακόμα δεσμεύτηκε ότι οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, θα πληρωθούν τέλος Μαρτίου τους τρείς από τους οφειλόμενους μήνες και από τον Απρίλιο θα πληρώνονται κανονικά τους τρέχοντες μήνες και αν υπάρχουν έσοδα στον Δήμο θα γίνεται τμηματική καταβολή των χρωστούμενων κάθε μήνα μέχρι την οριστική τους εξόφληση. Από την πλευρά μας ως Σύλλογος Εργαζομένων τονίσαμε ότι πάγια θέση μας είναι η κανονική καταβολή της μισθοδοσίας του συνόλου των εργαζομένων από την Δημοτική Αρχή και σε αντίθετη περίπτωση θα διεκδικούμε την καταβολή της. Μετά την συνάντηση αυτή ο Σύλλογος ενημέρωσε τους συναδέλφους και πάρθηκε η απόφαση από όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους από αύριο και οι υπηρεσίες του Δήμου να λειτουργήσουν κανονικά. Κερδίσαμε το άμεσο αίτημα μας, αλλά δεν σημαίνει ότι λύθηκε και το οριστικό πρόβλημα της τακτικής καταβολής της μισθοδοσίας που έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές από την αρχή του χρόνου.  Επίσης δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της πληρωμής των πρώην συμβασιούχων που παραμένουν με οφειλές από το 2010. Σήμερα το απόγευμα, όπως έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση των εργαζομένων ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων μαζί με τους εργαζόμενους από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου θα παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου και θα διεκδικήσουν:
  • Να εξασφαλιστεί η τακτική και χωρίς προσκόμματα μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου
  • Την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων, μονίμων, αορίστου χρόνου, Ν.Π.Δ.Δ., συμβασιούχων, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.τ.λ. που οφείλονται από την δημοτική αρχή.
  • Την ομαλή οικονομική λειτουργία του Δήμου απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις σε τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους κ.τ.λ.)
Οι εργαζόμενοι έχουν προτάσεις και είναι έτοιμοι να της καταθέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική επί του θέματος συνεδρίαση Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές ενώσεις που μας συμπαραστάθηκαν και τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή των θέσεων μας. Με νεώτερη ανακοίνωση  μας θα γίνει η αναλυτική αποτίμηση του 3ημερου αγώνα μας και η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Μοιράσου το άρθρο!