Εργασία

29/07/2013 - 15:04

556 θέσεις εργασίας στη Λέσβο - Πρόταση κατανομής από το Δήμαρχο

yle="text-align: justify;">Υποβλήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, από το Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Κ. Ασκούνη, η πρόταση για την κατανομή των 566 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας, διάρκειας 5 μηνών, που αναλογούν στο Δήμο Λέσβου.


Στόχος αυτού του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α. για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό κα η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.


Η πρόταση της κατανομής των εν λόγω θέσεων συγκροτήθηκε κατόπιν εισηγήσεων όλων των Διευθύνσεων του Δήμου και των Θεματικών και Γεωγραφικών Αντιδημάρχων, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, αν ληφθεί υπόψη ότι το σχετικό έγγραφο της Κ.Ε.Δ.Ε. έφθασε στο Δήμο Λέσβου, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, υπό την Προεδρία του Δημάρχου.
Η πρόταση του Δήμου Λέσβου περιλαμβάνει την κατανομή των περισσοτέρων θέσεων στην ειδικότητα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων, ώστε να γίνει εφικτή η βελτίωση της εικόνας του νησιού μας στον ευαίσθητο και σημαντικό τομέα της καθαριότητας, όπου η τραγική έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.


Παράλληλα, ενισχύονται με διοικητικό και οικονομικό προσωπικό, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, και οι έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Λέσβου.


Στην πρόταση του Δήμου Λέσβου προς την Κ.Ε.Δ.Ε. για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας, προβλέπονται υποχρεωτικά 56 θέσεις, δηλαδή ποσοστό 10% του συνόλου, σε ειδικότητες πληροφορικής.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λέσβου, σε σχετική επιστολή του προς την Κ.Ε.Δ.Ε., διατυπώνει την άποψη ότι η κατανομή του προσωπικού των θέσεων της Κοινωφελούς Εργασίας, θα είναι αποτελεσματικότερη αν δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης τους σε δυο διαδοχικά πεντάμηνα, όπως εξάλλου επεσήμανε ο κ. Βουνάτσος και σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Κώστα Ασκούνη.  
 

Μοιράσου το άρθρο!