Εργασία

27/12/2011 - 13:08

700 θέσεις εργασίας στη Λέσβο

 
Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα/ εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
 

Από τέλη Ιανουαρίου έως και Μάρτιο, οι προκηρύξεις για τις μισές θέσεις, και στα τρία νησιά του Νομού Λέσβου 

Στην τελική ευθεία υλοποίησής του περνά το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, για το οποίο και ανακοινώθηκε η προέγκριση 700 θέσεων απασχόλησης σε τρεις Μ.Κ.Ο. («Ηλιακτίδα», «Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας» και «Κυψέλη») στα τρία νησιά του Νομού Λέσβου. Σταδιακά, η διαδικασία για την πρόσληψη των πρώτων 350 απασχολουμένων αναμένεται να ξεκινήσει απ’ τα τέλη Ιανουαρίου με την ανακοίνωση των πρώτων προκηρύξεων. Συνολικά η χρηματοδότηση των 700 θέσεων θα ανέλθει στα 2,3 εκατ. ευρώ, τα οποία και προγραμματίζεται να εισρεύσουν στην τοπική οικονομία μέσα στο 2012.

Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου, οι Μ.Κ.Ο. καλούνται να αποδεχθούν τις θέσεις που τους εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, προχωρώντας και σε τροποποιήσεις απ’ τις αρχικές τους προτάσεις, αφού υπήρξε περικοπή αρκετών θέσεων. Σε ό,τι αφορά στο διαδικαστικό μέρος, μετά τις αλλαγές και την οριστική έγκριση των θέσεων που αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιανουάριο, θα ακολουθήσει η έγκριση των πιστώσεων που το πρόγραμμα θα δώσει προκαταβολικά στις Μ.Κ.Ο. και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι προκηρύξεις. Οι δράσεις της «Ηλιακτίδας» και της «Κυψέλης» θα προκηρυχθούν αμέσως - υπολογίζουν οι φορείς στα τέλη Ιανουαρίου - και του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, στις αρχές Μαρτίου. Με τις πρώτες αυτές προκηρύξεις θα καλυφθούν οι μισές θέσεις. Θυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας η διάρκεια της απασχόλησης για κάθε άνεργο είναι πέντε μήνες, με αμοιβή 625 ευρώ μηνιαίως συν την ασφάλιση.

«Ηλιακτίδα» με επτά φορείς
Τη μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα σε επίπεδο Νομού (641) θα έχει η «Ηλιακτίδα», που έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με επτά συνολικά φορείς. Οι θέσεις που της προεγκρίθηκαν είναι 440 στο Δήμο Λέσβου, 165 στο Δήμο Λήμνου, 10 στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου, 12 στη «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», επτά στην «Πνοή», τέσσερις στην Ένωση Καταναλωτών Λέσβου και τρεις στην «Άμπελο». «Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους για να μην υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίησή του», επεσήμανε η πρόεδρος της Μ.Κ.Ο., Βασιλική Ανδρεαδέλλη.
«Αδικημένος» φορέας στο όλο πρόγραμμα είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που μετά την αποχώρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, διατηρεί μνημόνια συνεργασίας μόνο με δύο φορείς, την «Κυψέλη» για εννιά θέσεις και το Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας για 50 θέσεις. Ο πρόεδρος του Φορέα, Νίκος Μόλβαλης, επεσήμανε ότι οι δράσεις που θα υλοποιηθούν θα αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας, αλλά και τη γειτονική Πέτρα.

Μοιράσου το άρθρο!