Εργασία

01/08/2011 - 11:12

Ακόμη περιμένουν οι πρώην εργαζόμενοι στο ΚΥΕ την πληρωμή τους...

Δελτίο Τύπου πρών εργαζομένων ΚΥΕ

Παρά το γεγονός ότι όλον αυτόν τον καιρό ο Κος Περιφερειάρχης μας ζητούσε να αναμείνουμε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών πείθοντας μας ότι προτίθεται να αναλάβει θετική μέριμνα για τη προάσπιση των δικαιωμάτων μας, προς όλως δυσάρεστη έκπληξη και απόλυτο αιφνιδιασμό μας στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 12/07/2011 φάνηκε πλέον ξεκάθαρα ότι πρόθεση του Κου Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι η ρύθμιση των χρεών και συνεπώς η μέριμνα για την απελευθέρωση των πόρων που έχουν παρακατατεθεί στη Τράπεζα της Ελλάδας αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των δεδουλευμένων απαιτήσεων μας.

Οι ορκωτοί λογιστές ενέταξαν τις απαιτήσεις μας στις γενικές απαιτήσεις προμηθευτών-πιστωτών της ΑΕΝΑΛ, χωρίς να μας κατατάσσουν, ως όφειλαν, στην ειδική κατηγορία των εργαζομένων, αποστερώντας μας έτσι την προνομιακή κατάταξη που επιφυλάσσει ο νόμος στις πάσης φύσεως απαιτήσεις που εδράζονται στην εργατική νομοθεσία και κατά συνέπεια αποστερώντας μας ουσιωδώς από τη δυνατότητα να λάβουμε τις δεδουλευμένες αποδοχές μας.

Η ένταξη μας στη διαδικασία της εκκαθάρισης κάτω από αυτούς τους όρους , όχι μόνο δεν έχει να μας προσφέρει, αλλά συνιστά κατάφορη παραβίαση νόμιμων δικαιωμάτων μας και μας οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.Υποβιβαζόμενοι από εργαζόμενους σε προμηθευτές-πιστωτές, εκπίπτουμε των δικαιωμάτων μας που βασίζονται στην εργατική νομοθεσία και καλούμαστε να στοιχηθούμε μάταια σε σωρεία προμηθευτών-πιστωτών και τελικά να μην λάβουμε το παραμικρό, βουλιάζοντας μας στην οικονομική ανέχεια, διότι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΝΑΛ για την καταβολή των μισθών μας.

Οι προς εμάς οφειλές βαρύνουν απευθείας την άλλοτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, η οποία ήταν ο ουσιαστικός αποδέκτης της εργασίας μας και ως ουσιαστικός φορέας και δικαιούχος του έργου και άρα ενέχεται τώρα και στο εξής η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση εφόσον οι ταμειακές υποχρεώσεις της πρώην Ν.Α. Λέσβου σύμφωνα με το νόμο 3852/2010, πέρασαν  στη νέα αιρετή Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Είναι σαφές ότι καθόσον η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει πλήρως το ενεργητικό της περιουσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, δεν δικαιούται να αρνείται επιλεκτικά τα χρέη της και είναι απορίας άξιο με ποια αρμοδιότητα , αν όχι με αυτή της διαδόχου της Ν.Α. Λέσβου προβαίνει σε διάλυση της ΑΕΝΑΛ  ;

Ας μας εξηγήσουν οι ¨επιστάτες¨ της δικαιοσύνης, από πότε η καταβολή των νόμιμων δεδουλευμένων μισθών των εργαζομένων αποτελεί ποινικό αδίκημα ;  

Είναι ξεκάθαρο ότι εξαιτίας της βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης της ΑΕΝΑΛ λόγω της  κακής διαχείρισης από τη Διοίκηση της εταιρίας, ως εργαζόμενοι του ΚΥΕ  αδυνατούμε να εισπράξουμε τις δεδουλευμένες αποδοχές μας. Προς εμάς τους εργαζόμενους, το πλέον ευάλωτο μέρος και θύματα αυτής της κακοδιαχείρισης, η νέα Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να παίρνει εξοντωτικές αποφάσεις. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολιτική διαβίωση οι εργαζόμενοι συνθλίβονται. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τη πολυτέλεια να επιλέγουν γιατί βρίσκονται στην πιο αδύναμη θέση. Χωρίς να θέλουμε να εμπλακούμε στα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ της παράταξης της πλειοψηφίας και αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης καλούμε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να προβούν άμεσα σε όλες τις κατ’ αρμοδιότητα νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την εκταμίευση και άμεση απόδοση των αναλογούντων σε εμάς νόμιμων δεδουλευμένων μισθών.

Μοιράσου το άρθρο!