Εργασία

19/07/2012 - 12:00

up date απάντηση - Νοσοκομείο Μυτιλήνης: κόβουν τις άδειες για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά!

yle="text-align:justify;">Μια απίστευτη καταγγελία κάνει ο κος Σαμαράς Στρατής, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει οι άδειες στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο χορηγούνται   με γνώμονα να μην ξεβολευτούν τα "δικά" τους παιδιά, μια μικρή κατηγορία εργαζομένων του Νοσοκομείου που έχει μάθει να λουφάρει εις βάρος των άλλων.

Και όλα αυτά γίνονται με τη συνενοχή μερικών συνδικαλιστών... αφού ένας συνδικαλιστής  "βόλεψε" την αδελφούλα του!!!

Ο κος Σαμαράς αναφέρει:

ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Καλοκαίρι και όλοι περιμένουν τις πολυπόθητες διακοπές. Όλοι έχουν πλέον την σωματική και πνευματική ανάπαυση που επιζητούσαν. Όλοι? Όχι και όλοι. «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» το ίδρυμα που σου κλέβει τα όνειρα. Εν μέσω θέρους λοιπόν κόπηκε προγραμματισμένη άδεια συναδέλφου τραυματιοφορέα λόγο υπηρεσιακών αναγκών.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι για ακόμα μια φορά η διοίκηση και η νοσηλευτική υπηρεσία δεν αποφάσισε να ξεβολέψει τα παιδιά της. Έτσι έχουμε 2 τραυματιοφορείς να κάνουν πρακτική βοηθού φαρμακείου στο φαρμακείο-η μια με απόφαση διοικητικού 1.5 χρόνο πριν και η άλλη μόλις τέλειωσε η σχολή της (το ότι είναι αδελφή συνδικαλιστή λέτε να παίζει κάποιο ρόλο?), επίσης έχουμε έναν τραυματιοφορέα να εκτελεί χρέη μικροβιολόγου σε κέντρο υγείας (και εγώ ρε παιδιά ξέρω να κλαδεύω μήπως να με κάνετε κηπουρό?), μια τραυματιοφορέα στο μικροβιολογικό του νοσοκομείου –σύζυγος ιατρού- και μια τραυματιοφορέα να εκτελεί χρέη νοσηλευτή.

Ο κάθε σχολιασμός νομίζω ότι είναι περιττός.

Αναμένουμε την απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου

-----------------------

up date απάντηση

Η πάγια άποψη του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ήταν από ανεκαθεν να στέκεται αρωγός στην αναβάθμιση εργαζομένων αναγνωρίζοντας τον σκληρό προσωπικό τους αγώνα (οικογένειας ,δουλειάς σύγχρονος, και θρανίου).
Η απόφαση που βγάλαμε «ομοφώνως» ύστερα από γνώση που λάβαμε από έγγραφη διαμαρτυρία των προϊσταμένων των παθολογικών τμημάτων που απευθυνόταν στην διοίκηση ήταν να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη υπάλληλος που τυγχάνει να είναι και συγγενής συνδικαλιστή ,και κάθε υπάλληλος χωρίς όμως να διαταραχτεί η λειτουργιά του τμήματος.
Η απόφαση του συλλόγου επέδρασε μεν θετικά και διευκόλυνε την διοίκηση ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του φαρμακείου από συνταξιοδοτήσεις αλλά αδιαφόρησε ως προς την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε στο παθολογικό στον τομέα της μεταφοράς ασθενών . Για ακόμα μια φορά πρυτάνευε το παράλογο να αποδυναμώνεται η νοσηλευτική υπηρεσία και να ενδυναμώνονται τομείς που συνεπικουρούν στην άσκηση του νοσηλευτικού έργου .
Έτσι μας κατάντησε η πολιτική του μνημονίου να ψάχνουμε να βρούμε υπάλληλο να βουλώσουμε τα κενά που δημιουργούνται από την τεραστία έλλειψη σε προσωπικό.
«Άμεσα» να ξαναπάει στη θέση του ο υπάλληλος που μετακινήθηκε στο φαρμακείο μέχρι να εξαλείφει το πρόβλημα και να αποκατασταθεί του περί δικαίου αίσθημα. Αυτό πρέπει να προταθεί στην διοίκηση από τον συνδικαλιστή που τυγχάνει να είναι και συγγενείς του ο μετακινούμενος υπάλληλος.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει.

Μαλλιακας Χαράλαμπος
Εκπρώσοπος εργαζομενων Νοσοκομειου Μυτιλήνης

 

Μοιράσου το άρθρο!