Εργασία

23/02/2019 - 06:42

Δικαίωση εργαζομένων ΟΤΑ για το επίδομα "Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας" - Ανακοίνωση Συλλόγου

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων  σε όλους τους Δήμους της χώρας.


Μετά την δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων, την κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών και την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κατεβάσει ΑΜΕΣΑ τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε χτες το απόγευμα στην Βουλή.


Με την τροπολογία δίνεται παράταση μέχρι περίπου τέλος του χρόνου , με τη προϋπόθεση το χρονικό αυτό διάστημα να γίνει οριστικά με νομοθετική ρύθμιση η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Το αμέσως προσεχές διάστημα κανονίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπου θα τεθούν όλα τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου καθώς και η επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η κατάργηση του οποίου έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν όλες οι οικονομικές ευθύνες στους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών ενώ απαλλάσσονται οι αιρετοί από κάθε ευθύνη διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών των ΟΤΑ.

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

«Στα τέλη 2019 πρόκειται θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου καθεστώτος για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΤΣΟΥΠΗ                                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!