Εργασία

24/05/2011 - 07:14

Εργαζόμενοι ΚΥΕ: Ο Γιακαλής απειλήσε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε δεκάρα!!!!

Η υπόθεση της ΑΕΝΑΛ(Αναπτυξιακή Εταιρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου) και του Lesvos Shop ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους επί μακρόν. Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που επήρθε η εταιρία ήταν αδύνατη η έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και κατά συνέπεια εμείς ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών Λέσβου (ΚΥΕ) να παραμένουμε απλήρωτοι επί δύο έτη, ενώ τα χρήματα βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι περιφερειακές εκλογές πραγματοποιήθηκαν με το θέμα των πληρωμών μας και τη «μαύρη τρύπα» της εταιρείας να αιωρείται. Υπήρχε δυνατότητα εκταμίευσης αυτών των χρημάτων για την πληρωμή των εργαζομένων εάν η Νομαρχία παλαιότερα και η Περιφέρεια τώρα έσπευδαν να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, κάτι που δεν έγινε. Σημειώνουμε ότι το ταμειακό κόστος για τις ενημερότητες, που θα οδηγούσε στη λύση του προβλήματος και στην ανακούφιση της οικονομικής μας ανέχειας, ήταν και είναι ελάχιστο σε σύγκριση με χρήματα που δόθηκαν παλαιότερα αλλά και πρόσφατα για «γιορτές και πανηγύρια».

Ο περιφερειάρχης κος Νάσος Γιακαλής απείλησε ότι «δεν πρόκειται να πάρουμε δεκάρα» επειδή άκουσον – άκουσον φέραμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι στο προηγούμενο Νομαρχιακό υπό τον κ. Βογιατζή. Σημειώνουμε ότι το Σωματείο Συμβασιούχων Υπαλλήλων στους ΟΤΑ έφερε το θέμα επανειλημμένα στην δημοσιότητα με δελτία τύπου. Η  πληρωμή των δεδουλευμένων μας επίσης ήταν συνεχώς αντικείμενο διεκδίκησης πολλών συλλαλητηρίων, ενώ επίσης φέραμε το θέμα και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο προ ημερησίας διατάξεως, ενώ τελικά μετατέθηκε για περαιτέρω συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση …με την παρουσία του κ. Βογιατζή και την έκθεση των ορκωτών λογιστών. Η συζήτηση εμπεριείχε υπονοούμενα, συγκεκαλυμμένες απειλές και σαφή την διάθεση να μην δοθεί λύση τώρα προκειμένου το θέμα να διαιωνίζεται. Τελικά συστάθηκε μια …επιτροπή όπου υποτίθεται θα συσκεπτόντουσαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων για να δώσουν μια λύση, την οποία η πλειοψηφία του Συμβουλίου και ο Περιφερειάρχης δεν θέλανε. Ο λαός ξέρει ότι όταν θέλεις να στείλεις ένα θέμα στις καλένδες συστήνεις μια επιτροπή, τελικά η επιτροπή δεν συγκλήθηκε ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Είναι γνωστό πως όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα ποντίκια, μεθερμηνευόμενο ότι τον καυγά Γιακαλή – Βογιατζή τον πληρώνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Ο κος Γιακαλής μάλλον θεωρεί ότι με το θέμα της ΑΕΝΑΛ κρατάει σε μια ιδιότυπη ομηρία τον κ. Βογιατζή, το μόνο βέβαιο είναι ότι κρατάει σε ομηρία και οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Πληρώστε τώρα τα δεδουλευμένα, μην εμπλέκετε τους εργαζόμενους στα μικροπολιτικά σας παίγνια.

Οι συνεργάτες του Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών (ΚΥΕ)

Μοιράσου το άρθρο!