Εργασία

15/04/2022 - 09:31

Ή θα πας σε άλλο αεροδρόμιο ή θα πας σπίτι σου.... Στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

up date Περιοδεία σε αεροδρόμιο

up date

Περιοδεία στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Απρίλη, με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαφειρίου αντιπρόεδρο του ΠΕΚ, συζητώντας με τους εργαζόμενους το σοβαρό θέμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την μετακίνηση εργαζομένων της εταιρείας BRIKNS σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας. 

Από τις συζητήσεις φάνηκε η έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, αφού η εν λόγω εταιρεία, ωμά και απροκάλυπτα τους δηλώνει πως «ή θα δεχτούν την μετακίνηση τους ή θα πρέπει να δηλώσουν οικιοθελής παραίτηση». 

Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που συμφωνούσαν με την ανακοίνωση-καταγγελία του ΠΕΚ, συμφωνώντας πως αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.  

Επίσης καλέστηκαν οι εργαζόμενοι στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.  

---

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εταιρείας BRINKS στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, η οποία μεταθέτει εργαζόμενους του αεροδρομίου Μυτιλήνης σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας προκειμένου να το στελεχώσει εν όψει της τουριστικής περιόδου. Η εταιρεία όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη της την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, όχι μόνο δεν υπολογίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες εδώ, αλλά παίρνει την απόφαση αντί να προσλάβει εργαζόμενους, να τους μετακινήσει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της.

Πιο συγκεκριμένα, καλεί τους εργαζόμενους ή να δεχτούν την μετακίνηση τους σε άλλο αεροδρόμιο ή να υπογράψουν οικιοθελής παραίτηση.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν υπογράψει φαρδιά-πλατιά όλες οι κυβερνήσεις, αξιοποιείται στο έπακρο από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων μετατρέποντας τους σε «εργαζόμενους λάστιχο» για την κάλυψη των δικών τους αναγκών μη υπολογίζοντας τις ανάγκες και τη ζωή των εργατών.

Ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε ομίλου, οι εργαζόμενοι γίνονται βορά, μπροστά στον φόβο της ανεργίας, υπογράφοντας άθλιες συμβάσεις εργασίας με επαίσχυντους όρους και χαμηλές αποδοχές.

Τους ξεκαθαρίζουμε, πως οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε υποκύπτουν σε τέτοιους είδους πιέσεις.

 

Δεν θα τους περάσει.

Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Η δύναμη μας είναι στον οργανωμένο αγώνα μέσα από τα Σωματεία μας.

 

--

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπάλληλων Λέσβου καταγγέλλει την BRINKS SECURITY για το πρωτοφανές κλίμα πίεσης και εκβιασμών που έχει εξαπολύσει μέρες τώρα στους υπάλληλους φύλαξης του Αεροδρομίου.

Για να συμπληρωθούν οι βάρδιες στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, απαιτούνε από εργαζομένους να μετακινηθούν εκεί χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για την κάλυψη των εξόδων παραμονής τους στο νησί.. Στην αυτονόητη άρνηση των εργαζομένων να μετακινηθούν επιβαρυνόμενοι με όλα αυτά τα έξοδα και τους δυσχερέστερους όρους εργασίας, η εργοδοσία απαντά προτάσσοντας την υποχρεωτικότητα της μετακίνησης των υπαλλήλων βάσει της σύμβασής τους φτάνοντας μέχρι και να κατηγορεί τους εργαζομένους για «εκβιασμό» επειδή δεν συμμορφώνονται(!).

Η αξιοποίηση από την εργοδοσία του όρου της σύμβασης (όροι που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι)  ο οποίος ορίζει χώρο εργασίας όλην την Ελλάδα σημαίνει ουσιαστικά ότι αλλάζει αιφνιδιαστικά η ζωή του εργαζομένου και της οικογένειας του συν του ότι δεν καλύπτονται τα έξοδα στέγασης, σίτισης και τα εκτός έδρας στους εργαζομένους που έχουν κατοικία τη Λέσβο, επιβαρύνοντας τον ήδη χαμηλό μισθό που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη μιας και για τα δικά του συμφέροντα ψηφίζονται οι νόμοι και όχι για τους εργαζομένους που επιτρέπεται μέχρι και να απολύονται με την δικαιολογία ότι δεν είναι συνεργάσιμος κάποιος ο οποίος δεν μετακινείται εκτός τόπου κατοικίας.

Απαιτούμε η BRINKS άμεσα να σταματήσει αυτήν την προσπάθεια εξαναγκασμού των εργαζομένων.

 

Μοιράσου το άρθρο!