Εργασία

02/09/2013 - 15:03

Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα νέων στην καινοτομία - Στήριξη 120 ανέργων

Στην ημερίδα «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων στην καινοτομία και την καινοτομική επιχειρηματικότητα», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, χαιρετίζοντας την έναρξή της.

Διοργανωτές της ημερίδας ήταν το Επιμελητήριο Λέσβου, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Αιολική καινοτομία στην απασχόληση – ΑΙΟΛΚΙΑ», ενώ μέλη της σύμπραξης αποτελούν το «ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε.» της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, ο Δήμος Λέσβου, η εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.», το Επιμελητήριο και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Τεχνική Εκπαυδετική Α.Ε.».

Την ημερίδα διηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Σ. ΑΙΟΛΚΙΑ, του ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε. και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Βουνατσής, ενώ ομιλίες σχετικές με το αντικείμενό της πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μαρία Κωστάντογλου (ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε.), Πάρις Κοκορότσικος (Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.), Σωτήρης Χτούρης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Βασίλης Ρίγλης (Τεχνική Εκπαίδευση) και Θράσος Καλογρίδης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου).

Ο Πρόεδρος του ΚΕΚΑΠΕΛ κ. Θεόδωρος Βουνατσής που εκπροσωπεί το συντονιστή φορέα υλοποίησης του προγράμματος, εξήγησε ότι στόχος αυτού είναι η προετοιμασία και στήριξη 120 ανέργων, εγγεγραμμένων στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με περιορισμένο ατομικό εισόδημα καθώς και νέων επιστημόνων (ιατρών, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, φαρμακοποιών, δικηγόρων και διπλωματούχων μηχανικών), έτσι ώστε να προσληφθούν 60 ωφελούμενοι από υφιστάμενες επιχειρήσεις, να ιδρυθούν (από 20 ωφελούμενους) ισόποσες νέες επιχειρήσεις και τέλος να ιδρυθούν οκτώ νέες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις όπου θα απασχοληθούν 40 ωφελούμενοι.

Ο Περιφερειάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του στην ημερίδα που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με δεκάδες νέους να την παρακολουθούν, τόνισε ότι

«η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και την πολύτιμη αρωγή του ΚΕΚΑΠΕΛ και του Προέδρου του κ. Βουνατσή, που τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει μελέτες και έρευνες, που συνδυάζουν ειδικά θέματα ανάπτυξης μιας περιοχής με τις ανάγκες κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και την προοπτική αύξησης της τοπικής απασχόλησης, δημιουργούν τις ευκαιρίες για εργασία που πρέπει να φτιάξουμε».

Παράλληλα σχολίασε ότι το εγχείρημα αυτό είναι αναμφισβήτητα δύσκολο αλλά όπως κατέληξε χαρακτηριστικά «η καλύτερη δυνατή ενημέρωση που προσφέρουμε όλοι οι συμμετέχοντες εδώ σήμερα, οι δράσεις που αναπτύσσουμε και η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων, θεωρώ ότι φέρνουν αποτελέσματα για τη μετρίαση του εκρηκτικού φαινομένου της ανεργίας και τη διάνοιξη νέων προοπτικών για τους νέους».

Μοιράσου το άρθρο!