Εργασία

11/06/2012 - 14:22

Με τη βοηθεια του Θεού...Τo Δ.Σ. Φιλανθρωπικών Μυτιλήνης πρώτο εφαρμόζει τα αντιεργατικά μέτρα!!!

Καταγγελία-Ανακοίνωση  από το  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πρώτο και καλύτερο το Δ.Σ. των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης βιάστηκε να εφαρμόσει τα πιο αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ΛΑΟΣ.

   Πριν ακόμα μπει σε εφαρμογή η μετενέργεια, με τη λήξη του προβλεπόμενου τριμήνου από το νόμο τερατούργημα, για τη κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έτοιμη η διοίκηση του Γηροκομείου είχε στα συρτάρια της τις ατομικές συμβάσεις, αφού με ευθύνη των εργοδοτών «Νομικά Πρόσωπα, Γηροκομεία, μικρές κλινικές κλπ.» δεν έγινε κατορθωτή η συνάντηση μεταξύ της ΟΣΝΙΕ και των εργοδοτών για την κλαδική συλλογική σύμβαση.

Έτσι η διοίκηση των Φ.Κ.Μ., καλά προετοιμασμένη, αφού δεν έκανε καμιά κίνηση από μέρους της για συνεννόηση με τους εργαζόμενους του Γηροκομείου, με τη λήξη της μετενέργειας την 1ηΙούνη, έδωσε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας κάτω από τον τρόμο της απόλυσης (εργοδοτική τρομοκρατία).

   Κάλεσε τους εργαζόμενους να συναινέσουν με την υπογραφή τους, στη κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που με μεγάλο αγώνα είχαν κατακτήσει, και ξεχωριστά ο κάθε εργαζόμενος να υπογράφει ατομική πλέον σύμβαση εργασίας, κατά τις ορέξεις της εργοδοσίας, διαφορετικά να απολυθεί.

   Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν αυτές οι επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις στους εργαζόμενους, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διευθυντή του Γηροκομείου και παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν, να μη συναινέσουν στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, που είναι ασπίδα προστασίας για τους εργαζομένους, σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης.

   Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, καλεί την διοίκηση του Γηροκομείου Μυτιλήνης να αποσύρει τις ατομικές συμβάσεις.

  Να σταματήσει τις απειλές προς τους εργαζόμενους ότι όποιος δεν υπογράψει, δε συναινέσει στο πετσόκομμα του μισθού του και την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, θα απολυθεί.  

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι, μέλη της διοίκησης των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης,

  Ίσως  μας απαντήσετε όπως αυτοί που θέλουν να επιβάλουν τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.

 «Λεφτά δεν υπάρχουν», ότι «τα όποια μέτρα παίρνονται, είναι για να προστατευθεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος» κ.λ.π.

 Θα μας παραθέσετε πιθανόν και πολλά για την προσφορά του ιδρύματος στους γέροντες και τους συνανθρώπους μας, με χρόνιες παθήσεις κ.λ.π..

Θα μας παραθέσετε στοιχεία για το μέγεθος της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

 Θα μας βάλετε ίσως το δίλλημα που ακούμε από την κυβέρνηση, τους καλοταϊσμένους προπαγανδιστές των ΜΜΕ των εφοπλιστών και βιομηχάνων, αυτούς που θησαυρίζουν από αυτές τις περικοπές κλπ.: «ή παίρνουν οι εργαζόμενοι λιγότερο μισθό, ή καθόλου».

Θα προβάλλετε τον κίνδυνο να κλείσει το Γηροκομείο και μια σειρά τέτοια διλλήματα.

  Ένα όμως θα το κρύψετε επιμελώς, το πόσο τρομοκρατικό είναι το δίλλημα για ένα εργαζόμενο, ή υπογράφεις, ή χάνεις τη δουλειά σου.

  Πόσο βίαια είναι η περικοπή του μεροκάματου από ένα εργαζόμενο, του ήδη χαμηλού, που του στερεί το δικαίωμα να έχει τα απαραίτητα να αναθρέψει, να σπουδάσει το παιδί του, να μπορεί ο ίδιος να έχει τα στοιχειώδη για αξιοπρεπή ζωή.

   Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο με όσες δυνάμεις διαθέτει, θα σταθεί δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, που δε θα υπογράψει την κατάπτυστη, εκβιαστική ατομική σύμβαση.

   Θα σηκώσουμε κίνημα συμπαράστασης με άλλους φορείς και σωματεία, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους και θα απαιτήσουμε, αυτή η απόφαση της διοίκησης των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης, να παρθεί πίσω!!

Μοιράσου το άρθρο!