Εργασία

22/01/2022 - 16:53

Μυτιλήνη: Κανένα δρομολόγιο delivery μέσα στον παγετό και το χιόνι

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ                                               

ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ, ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ!

Η θερμοκρασία στην Λέσβο πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , γίνεται πρόβλεψη ακόμα και για χιονόπτωση και παγετό. Οι συναδελφοί μας στις ταχυμεταφορες  καλούνται να  δουλέψουν  σε επικίνδυνες συνθήκες, με την εργοδοσία να κλείνει τα μάτια μπρος στις εγκληματικές τις ευθύνες. Να βάλουν την ζωή τους σε κίνδυνο βγαίνοντας στο δρόμο μέσα  σ’αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. (κρύο, παγωμένο-γλιστερό οδόστρωμα) .

Τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, είναι πολλά και συχνά.  Δεν θα επιτρέψουμε να χάθει άλλη ζωή! Φτάνει πια δεν θα βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνό.

 

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Το υπουργείο εργασίας και οι  εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες!

 

Εδώ και τώρα απαιτούμε :

·       Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη με της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να επιτρέψουν τη διανομή σε μηχανάκι- αυτοκίνητα - βαν,  όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι.  Χώρις να χαθούν μισθοί, μεροκάματα, αδείες.

·        Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες διενέργειες με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σε σχέση με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

·       Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

---

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ 

 

   ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟ

   Διανύοντας 2 χρόνια πανδημίας, έχουμε δει το κατακρεούργημα των εργατικών δικαιωμάτων των διανομέων και των εργαζομένων εστίασης(και όχι μόνο) από την κυβέρνηση χέρι-χέρι με την εργοδοσία. Σε αυτή την εποχή λοιπόν, όπου τα κέρδη των επιχειρήσεων από τα ντελίβερι έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, οι διανομείς με μηχανάκι παραμένουν ακόμα εκτεθειμένοι με κίνδυνο της ζωής τους στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στον παγετό όπου θα διανύσουμε αυτές τις μέρες για ένα μεροκάματο-ψίχουλα. Εν έτη 2022, και η κυβέρνηση με το υπουργείο εργασίας δεν έχει δημιουργήσει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα με ευθύνη τους.

 Για να μην θρηνήσουμε άλλη μία φορά συνάδελφό μας στην άσφαλτο, απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Μοιράσου το άρθρο!